6. august 2020
Børn fra julemærkehjemmet Kildemose, og de to øvrige sjællandske julemærkehjem, var tirsdag på tur til Faxe - en rejse millioner af år tilbage i tiden. Fotos: Heidi Westberg.
gallery icon

Se billedserie

Børn fra julemærkehjemmet Kildemose, og de to øvrige sjællandske julemærkehjem, var tirsdag på tur til Faxe - en rejse millioner af år tilbage i tiden. Fotos: Heidi Westberg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Julemærkebørn på fossiljagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julemærkebørn på fossiljagt

120 børn i dinosaurernes fodspor på Geomuseum Faxe

Halsnæs Avis - 15. januar 2020 kl. 14:15
Af Kim Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

JULEMÆRKEHJEM Tirsdag 14. januar var 120 børn fra de tre julemærkehjem på Sjælland - bl.a. vores lokale julemærkehjem Kildemose - på udflugt til Faxe.

Her tog Østsjællands Museum børnene med på en spændende og lærerig rejse gennem millioner af år af Jordens historie med fokus på evolution, forhistoriske dyr og fossiler.

Børnene hørte bl.a. om dinosaurer, hvaler og kæmpehajen Megalodon. Og de fik lov at komme med bud på, hvorfor nogle dyregrupper overlever, mens andre uddør. Ved besøget på Geomuseum Faxe fik børnene mulighed for at undersøge fossiler og male kæmpe hajtænder.

"Det er sjældent, vi kommer ud på tur med vores julemærkebørn, økonomien er simpelthen ikke til det. Alene udgiften til transport, kan være være for overvældende," siger Birgitte Dybkjær, forstander på Kildemose, og fortsætter:

"Vi er meget taknemmelige for projekter som dette, hvor der bliver tænkt på os. Det giver julemærkebørnene en unik oplevelse, som i den grad understøtter vores formål med børnenes ophold."

Den lærerige dag i dinosaurernes fodspor er kommet i stand takket være projekt Kulturland, som arbejder for at åbne museerne i Kulturregions Storstrøm op for sårbare borgere:

"Besøgene fra julemærkehjemmene er et godt eksempel på, hvordan vi som museum gerne vil arbejde med tilbud til alle borgere," siger Peter Gravlund, direktør for Østsjællands Museum.

kim.larsen@sn.dk

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?