28. maj 2020
Isefjordsparkens 29 boliger på Skovbakkevej (foto), Turistvej og På Lyngen har behov for akut renovering til en pris af næsten en halv million kroner pr. bolig.
Isefjordsparkens 29 boliger på Skovbakkevej (foto), Turistvej og På Lyngen har behov for akut renovering til en pris af næsten en halv million kroner pr. bolig.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Isefjordsparken skal renoveres for 14 mio. kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Isefjordsparken skal renoveres for 14 mio. kroner

Beboerne i de 29 boliger kan vente huslejeforhøjelser på ca. 25 procent - måske mere

Halsnæs Avis - 19. maj 2020 kl. 12:04
Af Kim Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

HUNDESTED I forbindelse med en forestående udskiftning af vinduer og udvendige døre i Isefjordsparken, blev HAB (Hundested Almennyttige Boligselskab) opmærksom på, at tage og ydermure var i langt dårligere stand end ventet. Der blev derfor udarbejdet en tilstandsrapport, som viste, at udskiftning af tage og reparationer af ydervægge har "hastende karakter".

Den omfattende renovering ventes at koste 13.952.000 kroner. Det er langt mere, end afdelingen har lagt til side, og derfor har HAB søgt om kommunal lånegaranti på 11,3 mio. kroner.

Huslejen ventes som følge af renoveringen at stige de kommende år, så den i 2024 vil være ca. 25 procent højere end i dag.

Man skal sætte rigeligt af

Halsnæs Byråd nikkede på sit seneste møde (via Skype) ja til denne lånegaranti, men det skete ikke uden løftede pegefingre.

Borgmester Steffen Jensen (S) indledte med at fortælle, at der i Halsnæs Kommune har været meget fokus på, at boligselskaberne får sat rigeligt af til vedligehold. Derfor har boligselskabet været kaldt ind til en lille snak om, hvorfor de store merudgifter til vedligehold pludselig er opstået.

"Det var en god snak, og vi sendte et stærkt signal om, at det ikke bare er noget, vi godkender. Man skal kunne sætte af rigeligt og kigge over en længere periode," sagde Steffen Jensen og fortsatte:

"Nu stiger huslejen med rigtigt store beløb, uden de vil opleve, at deres boliger indvendigt efter renovering vil være blevet flottere, selvom der er tale om renovering på næsten en halv million kroner pr. bolig."

Med hatten i hånden

Steen Hasselriis (V) var endnu mere skarp:

"Venstre er bekymret over denne sag af flere grunde. Vi undrer os over, at der ikke er sparet op. Det kan ikke komme bag på nogen, at eternittage uden asbest ikke har lang holdbarhed. Det ved alle. Derfor undrer det mig, at man ikke har sat penge af, men kommer med hatten i hånden til kommunen."

Steen Hasselriis gjorde opmærksom på, at man, ud over de 25 procents huslejestigning, må forvente yderligere huslejestigning som følge af ny lovgivning, som kræver at boligselskaber hensætter yderligere midler.

"Det gør jo, at man må spørge sig selv,om det i det hele taget kan lejes ud, når vi er færdige, og der er tale om huslejestigninger på måske 30 - 40 - 45 procent. Det bliver et ordentligt smæk, og spørgsmålet er om vi, boligselskabet og lejerne i virkeligheden kaster gode penge efter dårlige."

"Vi har dog valgt at stemme for forslaget, fordi vi er kommet i en akut situation, hvor vi ikke rigtig har tid til at finde en anden vej ud af det her. Men man skal ikke fremadrettet automatisk regne med Venstres stemmer til lignende projekter."

Vi glæder os

"Vi har holdt møde med beboerne, om det vi ønskede at forny, og et ekstraordinært afdelingsmøde med afstemning om renoveringen. Her sagde beboerne: JA!" fortæller formand for HAB Alice Jarndorf, og fortsætter:

"Både selskabets bestyrelse og vores administration i DAB er glade for vedtagelsen fra byrådet. Vi glæder os på egne og ikke mindst beboernes vegne over, at der nu sker noget i denne afdeling - den trænger!"

FAKTA

  • Isefjordsparken består af 29 boliger på Skovbakkevej, Turistvej og På Lyngen i Hundested.
  • Boligerne, som er ældrevenlige, er opført i 1961 og i 1993/1994.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?