17. januar 2021
Solen kom som på bestilling, da Hundested Plejecenter onsdag kl. 14.30 afholdt sin første udendørs gudstjeneste. Privatfoto.
Solen kom som på bestilling, da Hundested Plejecenter onsdag kl. 14.30 afholdt sin første udendørs gudstjeneste. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gudstjeneste under åben himmel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gudstjeneste under åben himmel
Halsnæs Avis - 09. juli 2020 kl. 10:54

ÆLDREPLEJE Almindeligvis afholdes der gudstjeneste på Hundested Plejecenter én gang om måneden, men der har ikke været muligt i denne Corona-tid bl.a. på grund af forsamlingsforbud.

"Men da mange andre aktiviteter pt. er rykket ud i det fri, tænkte vi, at naturligvis kan også en gudstjeneste foregå under åben himmel," fortæller Rikke Lena Ruff, pædagog og aktivitetsmedarbejder.

Præsten i Lynæs Kirke var med på ideen, og onsdag 8. juli blev ideen prøvet af:

"Vi havde sat havestole frem på græsset og fået robotplæneklipperen til at holde et hvil. Præcis kl. 14.30 trak skyerne væk fra himlen og solen skinnede ned på os i haven - næsten som bestilt.

Organisten havde sit el-piano med og indrettede sig i vores besøgstelt, korsangeren fandt et godt sted på plænen at stå, kirketjeneren omdelte et til lejligheden kopieret salme-hæfte, og præsten fik et havebord at stå ved," fortæller Rikke Lena Ruff og fortsætter:

"Alt var improviseret, og det fungerede bare perfekt. Præsten holdt sin gudstjeneste og vi fik sunget to salmer. Der var 10 beboere med til denne fine lille begivenhed. Det var en smuk oplevelse med en tryg og nærværende stemning. Beboerne var tilfredse og glade,- så vi gør det helt bestemt igen i næste måned."

Den efterfølgende kirkekaffe blev drukket i de respektive afdelinger. Forinden blev der sagt pænt farvel til præst, organist, korsanger og kirketjener, da de endnu ikke må inviteres indenfor.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?