10. juli 2020
Trappen fra Torvet til kanalen. I baggrunde ses Hotel Frederiksværk - foto fra filmen "Mod og mandshjerte".
gallery icon

Se billedserie

Trappen fra Torvet til kanalen. I baggrunde ses Hotel Frederiksværk - foto fra filmen "Mod og mandshjerte".
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gammel Frederiksværkfilm genopdaget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gammel Frederiksværkfilm genopdaget
Opdateret 03. juni 2020 kl. 12:38
Halsnæs Avis - 03. juni 2020 kl. 12:02
Af Kim Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

NOSTALGI I sidste uge poppede en masse fotos og filmstumper fra Frederiksværk op på Facebooksiden "Frederiksværk fra dengang det var før". Vel at mærke film og fotos fra 1950'erne som ikke havde været vist før på siden.

Spøjse filmstumper med f.eks. sæbekasseløb ad Kirkegade, ned ad Skovbakkevej og med afslutning i kanalen. Her er masser levende billeder af bymidten, som den så ud midt i '50erne. En guldgruppe for lokale nostalgikere.

Det er Benjamin Jessen, som har lagt fotos og filmklip op fra filmen "Mod og mandshjerte" fra 1955:

"Mange kender filmen 'Flådens friske fyre' (1965) med scener fra bl.a. Frederiksværk. For en del år siden læste jeg, at filmen "Mod og mandshjerte" skulle have scener fra kanalen i Frederiksværk, men jeg kunne ikke finde filmen nogen steder. For nylig kiggede jeg på danskfilmskat.dk, og her fandt jeg den."

"Jeg blev meget overrasket. Jeg forventede at finde en enkelt scene fra kanalen, men så viser det sig, at 90 procent af filmen foregår i Frederiksværk. Og det er gode optagelser! Levende billeder giver altså et helt andet indtryk," fortæller Benjamin Jessen, som simpelthen måtte sakse og dele sin opdagelse.

På filmens rolleliste finder man skuespillere som f.eks. Helge Kjærulff-Schmidt, Louis Miehe-Renard, Preben Lerdorff Rye og en meget ung Jørgen Buckhøj, men filmens handling er ikke noget særligt.

Benjamin Jessen er iøvrigt på jagt efter endnu en film "Hvis lille pige er du" (1952), som skulle indeholde optagelser fra Hotel Frederiksværk.

Af andre ældre danske film med lokale lokationer kan nævnes "Ditte menneskebarn" (1946) med optagelser fra Sandet, samt "Den forsvundne fuldmægtig" (1971) med optagelser fra Kikhavn.

Filmen "Mod og mandshjerte" kan købes på DVD til 69,95 kroner eller ses via danskfilmskat.dk.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?