18. september 2020
'Humlepigerne' fra Ølsted spillede op til en lille svingom
gallery icon

Se billedserie

'Humlepigerne' fra Ølsted spillede op til en lille svingom
Foto: Thomas Quvang
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fuldkornet blev fejret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fuldkornet blev fejret

Årets Fuldkornsdag blev fejret på behørig vis på plejecentrene Løvdalen og Humlehaven

Halsnæs Avis - 21. januar 2020 kl. 10:40
Af Thomas Quvang
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"Danskerne er gode til at spise de anbefalede 75 gram fuldkorn om dagen, men der er altså en lille gruppe som ikke når derop, og det er den gruppe mennesker som vi prøver at støtte, bl.a. via deltagelse i 'Fuldkornets Dag".

Det var ernæringskonsulent Anette Bækby Gitz-Johansen som bød indenfor hos Arresø Plejecenter Løvdalen fredag formiddag. Og det var af en helt speciel årsag, at slå et slag for 'Fuldkornets Dag' som afholdtes over hele landet denne dag.

Bakke-sangerinder

På Arresø Plejecenter Løvdalen blev dagens markeret med et overdådigt kagebord, selvfølgelig med fuldkorn som ingrediens, samt fællessang og dans for beboerne til hyggelige toner fra 'Humlepigerne' fra Ølsted, som i bedste 'Bakke-sangerinder' stil sørgede for højt humør.

Også på Plejecenter Humlehaven i Ølsted blev dagen markeret og dagens måltider stod i fuldkornets tegn. Frokosten stod på hjemmelavet øllebrød lavet på hvidøl og serveret med flødeskum og til eftermiddagshyggen blev der nydt en dejlig hjemmebagt rugbrødslagkage med solbær og flødeskum.

Og ja - der var stor tilfredshed med dagens menukort blandt beboerne på såvel Løvdalen som Humlehaven.

Fokus på ernæring

"Fuldkornets Dag har på landsplan deltagelse af 95 ud af 98 kommuner og det er, som navnet fortæller, en dag med fuld fokus på sundhed og vigtigheden i at borgerne for god, sund og fiberrig ernæring", fortæller Anette Bækby Gitz-Johansen.

Det er ikke blot plejecentre der slår et slag for fuldkorn. Dagen bliver ligeledes markeret i bl.a. kantiner, på skoler, daginstitutioner, julemærkehjem, supermarkeder og hos bagere som har fuld fokus på produkter med højt indhold af fuldkorn og lavt indhold af fedt, salt og sukker.

Nemt at indarbejde

"Der findes et bredt udvalg af fuldkornsprodukter og det er egentlig ret nemt, at indarbejde fuldkorn i ens kost, både morgen middag og aften".

"En portion havregryn, fuldkornsrugbrød samt pasta, ris og grød med fuldkorn er nok til at få det daglige behov dækket, og derudover findes der en masse spændende opskrifter på måltider med fuldkorn", siger Anette Bækby Gitz-Johansen.

Fuldkornsoplevelse

Plejecentrets daglige leder Susanne Grass var ligeledes begejstret for opbakningen til Fuldkornets Dag på Løvdalen:

"Når jeg af mit personale bliver spurgt om vi ikke skal bakke op om sådan en sag og dag, så siger jeg selvfølgelig ja", siger Susanne og fortsætter:

"Og der skal da lyde en kæmpestor ros til hele personalet, for at tage udfordringen op og give alle vores beboere en 'fuldkornsoplevelse' med det store lækre kagebord og med fuldkornsretter morgen, middag og aften. Alle har virkelig gjort noget ud af det og har været meget opfindsomme".

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?