4. december 2020
Det forrygende firkløver der søndag sikrede Asserbo Golf Club guld i Elitedivisionen for ungdom.
gallery icon

Se billedserie

Det forrygende firkløver der søndag sikrede Asserbo Golf Club guld i Elitedivisionen for ungdom.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forrygende weekend for Asserbo-golferne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forrygende weekend for Asserbo-golferne

Dansk mesterskab, oprykning til landets bedste række og prismodtager ved repræsentantskabsmøde

Halsnæs Avis - 14. september 2020 kl. 11:00
Af Thomas Quvang

En helt igennem storslået weekend, mere præcist kan det ikke siges for Asserbo Golf Clubs eliteafdeling.

Et dansk holdmesterskab for ungdom, oprykning til landets bedste række for kvinderne og ikke nok med det, så modtog Karen Fredgaard Santanders Talentudviklingspris på 25.000 kroner ved Dansk Golf Unions Repræsentantskabsmøde.

Spændende finale

På det fine anlæg Lübker Golf på Djursland kunne Asserbos’s drengehold i Santander Elitedivisionen for ungdom søndag sikre DM-guld til Asserbo efter en super spændende finale.

Lørdag havde holdet vundet over Koldings drenge, der endda valgte at stille op med to spillere, der i løbet af sæsonen havde spillet på deres herre-divisionshold i Santander Elitedivisionen. Søndag morgen var det finaletid mod ”rivalerne” fra Furesø, som drengene kender supergodt fra elite-ranglisteturneringerne.

Først på sidste hul var sejren hjemme, da Sofus Friedrichsen og Lucas Skindersø i turneringsformatets foursome delte deres match. Og da Casper Gottlieb kort forinden ligeledes havde delt sin single, og da Frederik Rykind-Blarke tidligt havde vundet kæmpestort over sin modstander i den første single, var sejren på 4,5-2,5 en realitet.

Stort tillykke de fire dygtige drenge og deres holdkaptajn Søren Friedrichsen.

Banerekord

Lørdag var der oprykningsspil til Santander Elitedivisionen for kvinder i Kalundborg Golfklub på stormomsuste Røsnæs.

Formatet var i år slagspil, idet der var tre klubber, Hjortespring, Køge og Asserbo, der havde kvalificeret sig til oprykningsspillet, og hulspil derfor ikke var muligt.

Der skulle dog stadig spilles 36 huller: to foursomes om formiddagen og 4 singler om eftermiddagen, hvoraf de bedste tre talte i det samlede regnskab. Asserbo stillede med Julie Tvede og Louise Tvede Anderson i den første foursome og Carina Vagner og Daniella Rønn Gyoni i den anden foursome. Efter foursomes stod det helt lige i antal slag mellem Hjortespring og Asserbo. Eftermiddagens singler var derfor afgørende.

Heidi Sylvest Nielsen blev skiftet ind i stedet for Louise. Bedst som singlerne var i gang blev vindstød på 17m/sek krydret med skybrud, så det var hårde betingelser for pigerne.

Det lykkedes dog de seje og rutinerede Asserbo-piger at holde sammen på fokus, og især Carina Vagner viste storspil ved at gå en 68’er, der rakte til ny banerekord for kvinder i Kalundborg Golfklub.

Pigerne vandt i en samlet score på 23 over par for 5 matcher, og det må man sige er godkendt under super svære forhold. Det bliver spændende at følge holdet næste år i Elitedivisionen.

25.000 kroner

Weekenden bød ligeledes på godt nyt til Karen Fredgaard, der har måttet se flere spændende internationale golf-events udsat eller aflyst på grund af corona-krisen.

Karen Fredgaard modtog lørdag på DGU’s Repræsentantskabsmøde i Korsør, der også var corona-udsat fra foråret, Santanders Talentudviklingspris på kr. 25.000. På herresiden gik prisen til Alexander Frances fra Møn Golfklub, som ligesom Karen studerer og spiller på henholdsvis dame -og herreholdene på University of Houston.

Både Karen og Alexander er i Houston nu og passer deres skole og træning, men desværre er college-golfsæsonen desværre aflyst på grund af corona. Priserne, som er øremærket til hjælp til startskud for en mulig professionel karriere, blev derfor modtaget på vegne af Karen og Alexander af begges de to stolte fædre.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?