7. august 2020
Birgitta Steen har haft kameraet med sig til Himmelstorm festival gennem alle årene
Birgitta Steen har haft kameraet med sig til Himmelstorm festival gennem alle årene
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festival og glæde - set gennem linsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festival og glæde - set gennem linsen

Kældergalleriet byder indenfor til værker fra 11 udstillere

Halsnæs Avis - 11. juli 2020 kl. 07:28
Af Thomas Quvang
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I dag, lørdag 11. juli åbner Kældergalleriet i Torup op for den anden af i alt tre perioder med fotografier.
Denne gang bliver galleriet propfuldt med hele 11 udstilleres værker. Udstillingen er opdelt i to afdelinger - med hvert sit tema.

På åbningsdagen 11. juli kl. 11-13 kan man møde en del af udstillerne og galleriet byder indenfor, dog med maximum 20 personer fordelt i rummene ad gangen.

Himmelstorm gennem årene

'Himmelstorm' et titlen på fotoudstillingen af Birgitta Steen.
I år skulle musikfestivalen Himmelstorm i Torup have holdt 10 års jubilæum.
Kældergalleriet inviterede derfor Birgitta Steen til at udstille.
Nu er festivalen aflyst, men musikken og fællesskabet lever i allerhøjeste grad i Birgittas fotos. Hun har haft kameraet med sig og fotograferet festivalen gennem alle årene.

Derfor kan publikum glæde sig til at opleve Birgittas blik på festivalen - og glæde sig til næste år, hvor Himmelstorm forhåbentlig genopstår.
Birgitta Steen er oprindeligt uddannet fotograf i Sverige og har senere blandt andet arbejdet som presse- og reportagefotograf for Polfoto fra 1990'erne. Som erfaren, anerkendt kunstner, illustrator og underviser har Birgitta Steen igennem tiden desuden arbejdet med en bred vifte af udtryksformer ligesom hun har været meget udstillingsaktiv.

Kældergalleriet har også mange gange haft fornøjelsen af at vise værker af Birgitta Steen, der er bosat i Torup. Birgitta Steen er medlem af Halsnæs Fotoklub.

Halsnæs Fotoklub

'Indtryk af Glæde' er titlen på den afdeling af Kældergalleriet, som ti fotografer fra Halsnæs Fotoklub står bag. De ti fotografer er: Edith Herand, Lone Karin Hansen, Henrik Hansen, Jens Dejgaard Jensen, John Petersen, Jørgen Peder Jensen, Kenneth Sommer, Niels Nørregaard, Peer Hansen og Peder Brødsted Pedersen.

Fotograferne har samlet set en bred udstillingserfaring fra tidligere sammenhænge. Eksempelvis har næsten alle udstillet på censurerede udstillinger i fotosammenslutningerne Region Nord og Selskabet for Dansk fotografi. Af gruppeudstillinger kan nævnes Helsinge Bibliotek og en årlig klubudstilling i Frederikssund.

Enkelte af fotograferne har fået antaget billeder på den censurerede forårsudstilling i Hillerød under Hillerød Kunstdage. Også udlandet – Berlin, Oslo, Landskrona og Rapla County i Estland har haft glæde af nogle af udstillernes billeder.

På udstillingen vil man kunne læse mere om den enkelte udstiller.
Halsnæs Fotoklub hjemmeside er ligeledes tilgængelig med flere oplysninger om den yderst aktive klub, der holder til i Frederiksværk: http://www.hfkfoto.dk

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?