6. august 2020
Roskilde Fjord er det perfekte sted til SUP-vandsport
Roskilde Fjord er det perfekte sted til SUP-vandsport
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En herlig tur på (og i ) vandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En herlig tur på (og i ) vandet

Frederiksværk Sejlklub har startet en afdeling med SUP-vandsport

Halsnæs Avis - 11. juli 2020 kl. 08:16
Af Thomas Quvang
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"Det er både hyggeligt og udfordrende, og tit giver det en herlig tur på og i vandet".

Sådan fortæller Jan Hovald Petersen fra Frederiksværk Sejlklub omkring en helt ny aktivitet i klubben.

SUP er en forkortelse for Stand Up Paddling, og det er en ny vandsport. Sejlklubben i Frederiksværk Lystbådehavn har netop anskaffet 13 nye padle-boards som tilbydes til klubbens medlemmer.

'Kravlegård'

SUP-padling kendes fra udlandet og måske har du på ferie sydpå set denne form for vandsport. Den appellerer meget til vandglade mennesker i alle aldre. SUP-padling er et godt og fornøjeligt supplement til de øvrige sejlaktiviteter i Frederiksværk Sejlklub.

Roskilde Fjord ud for havnens roklub er ideel til at komme i gang med SUP-padling. Bugten er lavvandet og er som trænings- og ’kravlegård’ et ret sikkert farvand at SUP padle. I samarbejde mellem sejlklubben og Roklubben kan man bruge den ene af Roklubbens broer, når man vil tage en padle tur. Roklubben har givet tilladelse til at man benytter deres broer, når de ikke selv har træning.

SUP kursus

Du kan med fordel tage et kursus i SUP via sejlklubben. Og som begynder kan man forlade sig på flere instruktører, der gerne giver dig en god start. Efter et bestået grundkursus udstedes et diplom. Medlemmer kan herefter benytte klubbens boards.

Hele projektet er muliggjort fordi Halsnæs kommune og Friluftsrådet har tildelt klubben puljemidler, hvilket nu bliver omsat i en vandbåren aktivitet, der er tilgængelig for alle.
Klubben er i gang med at uddanne instruktører, og vil den 23. august starte aktiviteten ved et åbent hus arrangement for byens borgere

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?