22. september 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona: Medarbejder i tandplejeklinik smittet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona: Medarbejder i tandplejeklinik smittet

En medarbejder i Halsnæs Kommunale Tandpleje er blevet konstateret smittet med COVID-19.

Halsnæs Avis - 16. september 2020 kl. 17:31
Af Anders Nordstrand
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Meddelelse fra Halsnæs Kommune onsdag kl. 17.25: En medarbejder i Halsnæs Kommunale Tandpleje er blevet konstateret smittet med COVID-19. Medarbejderen er blevet smittet ved en privat sammenkomst og har ikke været på arbejde, siden smitten blev konstateret. Vedkommende har altså heller ikke været i berøring med andre kolleger eller børn i tandplejen og har dermed ikke udgjort en smitterisiko i tandplejen.

Tandplejen har ud fra et forsigtighedsprincip dog valgt for en sikkerheds skyld at teste alle medarbejdere for COVID-19. Alle planlagte behandlinger har derfor været aflyst i dag onsdag den 16/9. Tandplejen genoptager normal planlagt tandbehandling igen i morgen torsdag den 17/9.

Kommunen har været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, som heller ikke vurderer, at der er nogen risiko for, at smitten har spredt sig i tandplejen. Der anvendes i øvrigt både mundbind, handsker og overtræksdragter af plast i tandplejen, der nøje følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Man kan derfor trygt få sin tandbehandling uden risiko for smitte, skriver kommunen i meddelelsen.

Forundring fra forældre

Halsnæs Avis blev tidligere på eftermiddagen kontaktet af en forælder, som efter et besøg i klinikken først på ugen nu undrede sig over, at der ikke var kommet information om smittetilfældet. Efter kontakt til klinikchefen blev avisen henvist til Halsnæs Kommune, der få timer senere udsendte pressemeddelelsen, som efterfølgende er fulgt op af en præcisering: "Medarbejderen har ikke været på arbejde, mens vedkommende har kunnet smitte andre. Der er derfor ikke risiko for, at medarbejderen har givet smitten videre i tandplejen."

Sagen debatteres livligt på sociale medier, blandt andet på borgmester Steffen Jensens facebookside, hvor borgere mener at vide, at medarbejderen havde været på job og kan have båret smitten i et antal dage, inden symptomerne viste sig i sidste uge.

Opdateret - Borgmesteren skriver: "Den medarbejder, der er smittet, fik symptomer søndag og blev testet mandag med resultatet, at den var positiv. Hun er blevet smittet af en privat bekendt torsdag aften. Vi har været i kontakt med smitteopsporingen i styrelsen for patientsikkerhed, som er dem, der går ind og fastlægger, hvad vi skal gøre. Styrelsen fastlægger, at hun tidligst har kunnet smitte andre i lørdags. Hun var på arbejde fredag, men har ikke kunnet smitte andre. Derfor har styrelsen skrevet til os, at vi ikke behøver gøre yderligere. Vi kan ud fra et forsigtighedshensyn godt teste vores medarbejdere. Det har vi valgt at gøre, selvom det altså ikke er et krav."

Har debatten om sexisme taget overhånd?