13. juli 2020
Naturen er rykket ind i basens gamle svømmehal, der er brugt som kulisse i kommende afsnit i Netflix-serien Rain.
gallery icon

Se billedserie

Naturen er rykket ind i basens gamle svømmehal, der er brugt som kulisse i kommende afsnit i Netflix-serien Rain.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Auderødlejren bliver til Naturlejren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Auderødlejren bliver til Naturlejren

Ambitionen er Sustainia World - et centrum for klima, bæredygtighed og sundhed midt i den nye nationalpark

Halsnæs Avis - 04. juni 2020 kl. 15:01
Af Anders Nordstrand
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I juli bliver portene slået op for Naturlejren i den tidligere søværnskaserne Auderødlejren ved Frederiksværk.

Ejerne Michael Vesthardt og Sigurd Von Bülow har siden overtagelsen i sensommeren 2018 arbejdet med forskellige ideer om lejrens fremtid, og i samarbejde med bl. a. tænketanken Sustainia er arbejdstitlen nu Sustainia World med fokus på natur, klima, bæredygtighed og sundhed.

"Et eksperimentarium der kan demonstrere, hvordan Danmark som et globalt foregangsland kan udvikle en klimaneutral leveform, teknologisk, samfundsmæssigt og på individniveau. Det bliver verdens første af sin art og udfordringen er enorm, hastende og nødvendig," siger Michael Vesthardt og fortsætter:

"Første trin er Naturlejren, hvor vi åbner for adgang til det 72 hektar store område med skov og åbne arealer ved Arresø - en stor grøn plet i Nationalpark Kongernes Nordsjælland."

"Der er ikke mange attraktioner her i Nordsjælland, men nu etablerer vi et bæredygtigt centrum, som vil udvikle sig med tiden. Naturlejren vil blandt andet rumme et stort blomsterhav på hele syv hektar til pluk-selv-blomster, spil, halmballebane til børnefamilierne og sund mad - ikke et støjende sommerland, men et bæredygtigt bud på at bruge naturen med respekt for dens værdier. Vi mener, at dette initiativ imødekommer mange ønsker, der har været rettet mod nationalparken, og på sigt vil det være logisk, at lejren bliver en form for indgang til Kongernes Nordsjælland med information om parken, naturen, et udkigstårn og eksempelvis en lille havn," fortæller Auderødlejrens ejere og tilføjer, at Arresø er Danmarks største men også mest ufremkommelige sø- og naturområde.

"Måske netop derfor valgte man i 1954 at placere en militærbase netop her."

Militærhistorie med i Netflix-serie

Samtidig med åbningen af Naturlejren bliver der mulighed for at gå på opdagelse i den gamle militærbase med atomsikrede kældre, depotrum, mandskabsbarakker m.v. , der står som de blev forladt for flere år siden - og forladte steder har åbenbart en attraktionsværdi, konstaterer Michael Vesthardt, efter at der den seneste måned har været ubudne gæster på området.

"Grupper af personer her i landet og internationalt går højt op i at besøge forladte steder, og Auderødlejren har åbenbart været vældig populær, efter den gamle svømmehal er blevet brugt som kulisse i den dansk-amerikanske Netflix-serie, Rain, der snart har ny sæsonpremiere. Nu kan man betale entré til denne specielle verden og gå på opdagelse i en forladt base, hvor vi har bibeholdt svømmehallen med alle de planter, som indgår i filmkulissen."

Coronaregler og fremtidsplaner

Af hensyn til fortsat risiko i relation til Covid-19 begrænser Naturlejren antallet af besøgende, og der opfordres til at booke billet på forhånd gennem Naturlejren.dk, som åbner for booking midt i juni.

Efter planen vil Auderødlejrens ejere inden for de næste 2-3 år omdanne kasernebygningerne til det kommende "nationale centrum for klima, bæredygtighed og sundhed", i tilknytning til Naturlejren og midt i Nationalparken Kongernes Nordsjælland.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?