15. august 2020
I AK Heros bruges midlerne til stævneaktivitet, bl.a. Heros Cup som afvikles senere på måneden
I AK Heros bruges midlerne til stævneaktivitet, bl.a. Heros Cup som afvikles senere på måneden
Foto: Jan Stephan
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 255.000 kroner til ti foreninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

255.000 kroner til ti foreninger

1. marts åbner DIF og DGI's foreningspuljer igen for nye ansøgninger

Halsnæs Avis - 11. februar 2020 kl. 13:46
Af Thomas Quvang
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er godt nyt for idrætsforeningerne i Halsnæs Kommune.

I 2019 har DIF og DGI’s foreningspulje på baggrund af ansøgninger bevilget i alt 255.000 kroner til forskellige initiativer i kommunens idrætsforeninger.

Det er tale om hjælp til indkøb af eksempelvis idrætsrekvisitter og til at gennemføre nogle af de tiltag, som de frivillige kræfter i foreningerne har drømt om, men som der ikke har været midler til.

Ti foreninger

I Halsnæs Kommune er ti forskellige idrætsforeninger blevet begunstiget med midler fra DIF og DGI's foreningspulje.

Det er Atletklubben Heros, Hundested Roklub, Hundested Gymnastik & Fitness, Frederiksværk Sejlklub, Halsnæs Discgolf Forening, Hundested Motor & Sejlklub, Lynæs Kite & Windsurfing Club, Hundested Billard Klub, Frederiksværk Bordtennisklub og Hundested Håndbold Klub der hver i sær har modtaget beløb i størrelsesorden fra 14.000 kr. og op til 35.000 kroner.

Hjælpende hånd til frivillige kræfter

”Jeg glæder mig over, at de frivillige kræfter og medlemmerne ude i idrætsforeningerne på den her måde får en hjælpende hånd. Idrætsforeninger er med til at skabe fællesskaber og sunde aktiviteter i alle Danmarks lokalsamfund, og den her pulje bakker op om det gode arbejde i foreningerne,” siger skatteminister Morten Bødskov (S).

Sammen med Venstre, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, SF og Radikale Venstre står Socialdemokratiet bag den politiske aftale om at oprette lokalforeningspuljer på i alt 70 millioner kroner årligt, som foreningslivets forskellige hovedorganisationer skal uddele til deres lokalforeninger.

Puljen gør drømme til virkelighed

For at spare administrationsudgifter gik idrætsorganisationerne DIF og DGI sammen om at etablere DIF og DGI’s foreningspulje. Herfra uddeles midlerne til idrætsforeningerne på baggrund af ansøgninger. I 2019 blev der i alt uddelt 47 millioner kroner til 1464 idrætsforeninger i 95 ud af landets 98 kommuner.

”Midlerne skaber udvikling og aktivitet i de enkelte idrætsforeninger og gør derfor en kæmpe forskel ude i lokalsamfundene. Der har været tusindvis af spændende og inspirerende ansøgninger, og foreningspuljen har opfyldt rigtig mange af de ønsker og drømme, som findes blandt de frivillige kræfter i idrætsforeningerne,” siger Niels Nygaard, formand for Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Bevæg dig for livet

Der er også stor tilfredshed med foreningspuljen hos DGI.

”Det er er godt at se, at der er kort vej fra ansøgning til handling. Når de mange idéer og initiativer bliver til virkelighed, så gør det en positiv forskel i forhold til at få flere i gang med at dyrke idræt og motion. Derved støtter idrætsforeningerne også op om Bevæg dig for livet, DGI og DIF’s fælles ambition om at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation,” siger Charlotte Bach Thomassen, formand for DGI.

Nye ansøgninger 1. marts

Den 1. marts 2020 åbner DIF og DGI’s foreningspulje igen for ansøgninger. Nærmere information om puljen, der foreløbig løber til og med 2021, findes på de to idrætsorganisationers hjemmesider.
Her kan man også finde en oversigt over, hvilke foreninger i hele landet der hidtil har fået bevilget penge.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?