28. november 2020
Blackfriday er en af de dage på året, hvor der bliver slæbt flest fyldte indkøbsposer med hjem. Arkivfoto
Blackfriday er en af de dage på året, hvor der bliver slæbt flest fyldte indkøbsposer med hjem. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Black Friday uden de sædvanlige køer og slagtilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Black Friday uden de sædvanlige køer og slagtilbud
Halloween - 30. oktober 2020 kl. 17:00

Den oprindeligt amerikanske, men nu verdensomspændende udsalgsdag Black Friday er i år fredag den 27. november.

Dagen, der ellers er kendt for de helt vilde tilbud, som får horder af mennesker til at skubbe, ase og mase sig frem for at komme først til de bedste tilbud, bliver i år med stor sandsynlighed meget anderledes, end før verden blev dus med corona.

Siden maj har regeringen opfordret detailhandlen til at undgå kø- og slagtilbud for netop ikke at give anledning til, at mange mennesker er tæt samlet på et sted - og den anbefaling gælder i højeste grad stadigvæk. For tæt kontakt betyder gode betingelser for smitte med covid-19.

- Vi kan se ind i en periode med Black Friday og julehandel forude, som bliver meget anderledes end tidligere. Der er grund til forsigtighed. Derfor vil det få stor betydning med en anbefaling om at undgå udsalg. Der bliver sikkert solgt mere online i lyset af corona, siger Jens Birkeholm i en artikel i Finans i slutningen af september.

Spredt mere ud

I Slagelse er det lige nu halloween, der fylder mest, men eventkoordinator i Business Slagelse, Helle Madsen, er enig i, at det nok ikke bliver kø- og slagtilbud på selve Black Friday, der kommer til at præge dagen.

- Det kommer til at blive spredt mere ud i år, selv om vi jo lige nu ikke ved, hvordan reglerne vil være til den tid, siger Helle Madsen, der i høj grad sætter sin lid til, at detailhandlen selv vil takle situationen på fornuftig og forsvarlig vis.

- De enkelte forretninger er meget gode til selv at regulere antallet af kunder, afstandskrav og lignende, så der bliver Black Friday uanset hvad -men under lidt andre omstændigheder end sædvanlig, siger Helle Madsen.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?