3. juni 2020
Sådan kan en lagkage også se ud.
Sådan kan en lagkage også se ud.
Foto: Marcus Vallentin
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Familien Vallentins lagkage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familien Vallentins lagkage
Opdateret 23. januar 2017 kl. 11:05
Gryderet - 11. januar 2017 kl. 10:30
Af Marcus Vallentin
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"I vores familie er der ingen, der kan få noget bedre end lagkage. Dette er dog ikke en helt almindelig lagkage, der er tale om. Lagkagen er en middagsret smæk fyldt med vitaminer."

Sådan skriver Marcus Vallentin om denne ret, der også er lavet i en gryde.

arrow Læs også: Italiensk gryderet
Det skal du bruge (6 personer)

800 g hakket oksekød
Lidt smør
½ hvidkål
150 g spaghetti (der er brækket i små stykker)
8 stk. store gulerødder
10 stk. store kartofler
1 spsk salt og karry efter smag
2 dl vand

Sådan gør du

Kødet brunes og lægges i bunden af en 3 liters gryde. Ovenpå lægges lagvis: snittet hvidkål, spaghetti, gulerødder i skiver og kartofler i skiver. Mellem lagene drysses salt og karry. Vandet hældes ved. Der lægges låg på gryden, og noget tungt sættes oven på låget, så dampen forbliver i gryden. Det hele koges svagt i 2 timer.
En kniv køres rundt langs med kanten af gryden.
Læg et fad over gryden og vend bunden i vejret, s gryden vender op og fadet vender ned.

Fjern gryden og velbekomme

arrow Svinekæber, langtidsstegt i æblemost
21. december 2016 kl. 15:42 Opdateret: kl. 15:49
arrow Grydebrød til mange dage
12. december 2016 kl. 08:38 Opdateret: kl. 08:49
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?