10. maj 2021
Susan Kjeldgaard tager tyren ved hornene. Hun er en af kandidaterne på vælgermøde, der handler om dyrevelfærd. 			Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
Susan Kjeldgaard tager tyren ved hornene. Hun er en af kandidaterne på vælgermøde, der handler om dyrevelfærd. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vild med dyr på vælgermøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vild med dyr på vælgermøde
Gribskov - 13. november 2017 kl. 09:28
Af Hanne Guldberg Mikkelsen

Sport, handicap og nu også dyr er nogle af de niche-vælgermøder, man kan gå til i Gribskov Kommune.

Dyrevelfærd i Gribskov Kommune skal på den politiske dagsorden 1. januar 2018. Det mener en række byrådsmedlemmer og kandidater, som derfor inviterer til vælgermøde, hvor det handler om de firbenede og de fjerede. Socialdemokratiet, Alternativet og Enhedslisten har slået sig sammen. En af arrangørerne er Betina Sølver (S) - og at damens hjerte banker for dyr, er man ikke i tvivl om, for yndlingshunden Benzo på otte år har fået plads på valgplakaten. Ligesom han ofte deltager i byråds- og gruppemøder.

- Han er meget vellidt, fortæller Bettina Sølver, der godt kunne tænke sig, at flere partier mødte op.

- Måske har vi ikke været gode nok til at invitere, men alle partier er velkomne.

Dyrevelfærden er også på dagordenen hos nogle af de partier, der (endnu ikke) har meldt deres tilslutning til mødet. Nationalt er DF det parti, der først satte fokus på området.

- Jeg er ikke blevet orienteret om arrangementet, men det kunne vi da absolut godt tænke os at deltage i. Dyrevelfærd er et tema, vi gør meget ud af både på Christiansborg og lokalt, siger Brian Lyck (DF).

Lider
For arrangørerne handler det om at sætte fokus på dyr.

- Vi har haft nogle sager om misrøgt heroppe, og sager, hvor sommerhuskatte kasseres. Hvor den hvide mis sidder og venter på folk, der ikke kommer igen. Det gør de bare ikke, siger Betina Sølver.

- Vi vil tale om, hvilke behov der er på området, og hvordan vi kan gøre det. Måske handler det om at etablere et kattehjem eller et dyreinternat. I det hele taget: Dyrevelfærd skal være noget, vi taler om. Og så skal det være et fast punkt på budgetforhandlingerne, så det ikke kun er noget, vi taler om, men også handler på.

Enhedslistens Tanya Høgsbrog, Søborg, kommer til mødet. For hende handler det ikke kun om kæledyrsvelfærd. Det handler også om fritidsdyr som heste, og det handler om produktionsdyrene.

- Høns, køer og grise generelt lider i den moderne og konventionelle landsbrugsproduktion. De skal have et godt liv i overensstemmelse med deres natur, inden de kommer på tallerknen. Men det kan også gavne kommuner at sætte mere fokus på økologisk velfærd - fordi det gør forbrugerne.

ribskovMødet foregår torsdag den 16. november kl. 17-19 , Kæderupvej 8, Helsinge.

gDe (foreløbigt) deltagende kandidater er Susan Kjeldgaard og Esben Ingerslev, Alternativet, Tanya Høgsbroe, Enhedslisten og Betina Sølver, Socialdemokratiet.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?