2. juni 2020
Græsted Veterantræf er åbent - og kan besøges hele pinsen. Foto: Kenn Thomsen.
gallery icon

Se billedserie

Græsted Veterantræf er åbent - og kan besøges hele pinsen. Foto: Kenn Thomsen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Veterantræf er i fuld gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Veterantræf er i fuld gang
Opdateret 08. juni 2019 kl. 21:24
Gribskov - 08. juni 2019 kl. 17:21
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vrooooum. Boooom. Drrrrrr.
Kanonbrag og motorlyde i mange afskygninger blander sig med summende stemmer og røg og damp overalt på Græsted veterantræf, kort efter træffet er åbnet lørdag middag. Åbningen er sket med et brag, da borgmester Anders Gerner Frost efter sin tale netop har skudt en kanon af.

- Det er 23. gang, træffet finder sted, så om et par år venter et stort jubilæum. Der er et fantastisk program i år med et væld af spændende aktiviteter. Og jeg har taget solen med, lød det i talen fra borgmesteren, da der blev tørvejr ved middagstid efter regn om formiddagen.

Og så går det ellers løs med dampmaskiner på midterbanen, mens al tænkelig mekanik, amerikanerbiler, gamle millitærekøretøjer, ambulancer, traktorer - listen kunne fortsættes i en uendelighed - er at finde rundt om på træffet, der gennem 23 år har samlet mange tusind mennesker i Græsted. Nogle af de mange mennesker er udstillere, kræmmere og mekanikentusiaster, andre er blot nysgerrige og suger til sig, mens de slentrer rundt på pladsen. Mange følges ad i flere generationer, børnebørn med bedsteforældre i hånden, mens mor og far skubber klapvognen ved siden af.

Debutanter og veteraner
Hvadenten man er til det gamle mekanik, eller hellere vil se på kræmmervarer, køre en tur i karrusel, drikke en fadøl med vennerne eller vise sit kæledyr frem på børnedyreskue, er der noget at komme efter for de fleste. Det har debutanter på træffet, Martin og Lena Jensen fra Søborg, samt sønnerne Mads Emil på fem og Alfred på tre år hurtigt opdaget.

- Jeg har fået fribilletter af mit arbejde, som har doneret en gammel engelsk taxa. Og det er så dejligt at være her, siger Martin Jensen, mens familien står i kø, så drengene kan prøve at sidde i et gammelt F16 fly.

- Det er virkelig godt arrangeret. Der er hele tiden noget nyt at se på. Så det er virkelig spændende for både børn og voksne at være her. Vi er slet ikke nået hele vejen rundt, fordi der hele tiden er noget, der fanger vores opmærksomhed. Så vi kunne godt finde på at komme igen næste år, siger Lena Jensen.

På nostalgicampingområdet står orange og brune fortelte linet op sammen med campingvogne og folkevognsrugbrød, der trods mange år på bagen fremstår velholdt og skinnende. Her finder man nogle af de mere rutinerede veterantræfgæster, blandt andre Musse og Preben Larsen, Græsted, tidligere indehavere af Prebens Minibusser. De har gennem cirka 10 år vist deres Fiat fra 1970 og deres italienske campingvogn i samme blå farvenuance fra 1969 frem for alle interesserede.

- Det er sjovt og hyggeligt, og man møder mange mennesker. Der kommer mange forbi, både folk, vi kender, og folk, vi ikke kender, fortæller Musse Larsen.

Træffet holder også åbent søndag fra 10-20 og mandag 10-16.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?