20. januar 2019
Græsted Veterantræf er klar med en række nye tiltag forud for årets træf. De gamle toge vender tilbage. Foto: Kenn Thomsen
Græsted Veterantræf er klar med en række nye tiltag forud for årets træf. De gamle toge vender tilbage. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Veterantræf klar med nye tiltag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Veterantræf klar med nye tiltag
Gribskov - 16. april 2018 kl. 05:22
Af Elias von Staffeldt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Om godt en måned står pinsen for døren, og i Græsted er det som altid lig med det traditionsrige veterantræf. Træffet var særdeles velbesøgt med omkring 10.000 gæster, og igen i år er der store forventninger, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Til årets træf kommer der desuden en håndfuld nye tiltag, fortæller Pernille Albjerg Sørensen fra Græsted Veteranforenings bestyrelse.

- Hvis vi havde træffet i morgen, var vi egentlig klar, men der stadig masser at lave. I år vil vi præsentere vores nye »cable car«, som er små motordrevne racerbiler. Det er et gammelt klenodie. I gamle dage kørte de 60 kilometer i timen, og i dag kører de moderne 300. Den, vi har, kan køre 100 kilometer i timen, og det er en Danmarks-premiere, fortæller Pernille Albjerg Sørensen.

Der er også blevet lavet en ny bane - Græsted Ringen - som de små cable cars skal køre rundt på. Banen er let at pakke sammen, og skal efter brug på veterantræffet videre på »turné«.

- Den røde tråd er jo, at det handler om 60'erne. Græsted Veterantræf skal ligne sig selv, men vi vil også gerne have fornyelse. Vi vil rigtig gerne ramme børnefamilierne, og derfor kommer også til at være flere aktiviteter på selve pladsen i år, siger hun.

Det drejer sig blandt andet om dukketeater og lidt cirkus-gøgl, som man kender det fra gamle dage.

- Vi holder jo træffet, fordi, vi synes, de gamle historier skal holdes i ave, siger Pernille Albjerg Sørensen.

Hun fortæller, at man efter sidste års træf spurgte gæsterne, hvad de godt kunne tænke sig. Nogle af ønskerne gik blandt andet på mere damp og mere militær, så det vil man kunne nyde godt af i år.

- Vi har lyttet til, hvad folk har efterspurgt, og der kommer helt sikkert mere damp i år. Vi får en gammeldags maskine, der bliver brugt til at lave træsko, og så har vi indgået samarbejde med foreninger i Sverige og Holland, som kommer til at kæmpe mod hinanden som amerikanerne mod tyskerne.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk