16. juni 2021
Leder af Frivilligcenter Græsted, Tina Nørgaard, ved indgangen til det nye center, der slår dørene op i denne uge. Foto: Lars Christiansen.
gallery icon

Se billedserie

Leder af Frivilligcenter Græsted, Tina Nørgaard, ved indgangen til det nye center, der slår dørene op i denne uge. Foto: Lars Christiansen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ventetiden er forbi: Center slår dørene op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ventetiden er forbi: Center slår dørene op
Gribskov - 02. august 2020 kl. 15:10
Af Camilla Nissen

Efter tre ugers flytning og udpakning står der stadig flyttekasser rundt om i hjørnerne, der mangler at blive pakket ud, i Frivilligcenter Græsteds nye lokaler ved siden af Gribskov Lokalarkiv på Græsted Hovedgade. Men det tager også tid, når der er 113 flyttekasser i alt. Under alle omstændigheder slår frivilligcenteret nu dørene op i denne uge, fortæller leder af frivilligcenteret, Tna Nørgaard, der viser rundt denne formiddag.

- Alt er ikke på plads endnu, men vi synes, det var vigtigst at åbne og komme i gang, i stedet for at skulle vente to uger mere. Mange vil rigtig gerne igang, fordi de har siddet længe derhjemme på grund af coronavirus. Derfor er det også en fordel, at vi har fået mere plads og dermed bedre kan sprede folk ud i centeret, siger Tina Nørgaard, der har fået en del henvendelser fra folk, der glæder sig til, at frivilligcenteret slår dørene op. Og det er sket hurtigere end forventet.

- Vi troede først, vi kunne flytte i august, men pludselig var der nogle ting, der gik hurtigere end forventet, så vi måtte lukke tidligere ned på Holtvej, fortæller hun.

Frivilligcenter Græsted har fået dobbelt så mange lokaler at råde over sammenlignet med forholdene på Holtvej.

- Og så er det nok en halv gange større i kvadratmeter. Her er plads til flere aktiviteter, og lidt mere luft omkring os, siger hun.

- Så vi glæder os til at vise det frem og er spændt på, hvordan det bliver modtaget, siger hun.

Desuden har centeret fået et nyt køkken og en terasse.

- Der var ikke et regulært køkken i de gamle lokaler, så det er vi meget glade for, siger hun.

Mere samarbejde
Den nye placering tæt på både Gribskolen, Lokalarkivet og BLIK-Græsted Bibliotek vil føre til et tættere samarbejde parterne i mellem, mener Tina Nørgaard.

- Jeg tror, at vi kommer til at få et godt og produktivt samarbejde med skole, biblioteket og arkivet. Det bliver også nemmere at samarbejde med kroen, som ligger lige bagved, og som vi i forvejen samarbejder med om juleaften og candle light dinners for borgere med demens. Vi er også kommet tættere på kirken, som vi blandt andet samarbejder med om Palles Venner, hvor de hjælper med at opspore ensomme borgere, siger hun.

Hun vurderer også, at placeringen vil øge kendskabet til frivilligcenteret - blandt andet fordi forældre, der afleverer deres børn, vil opdage centeret.

- Det vil måske skabe grobund for nogle nye aktiviteter. Der er et flow af mange mennesker her i området, siger hun.

Derudover er der planer om, at man hver fredag på skift hos de forskellige aktører vil kunne komme til forskellige arrangementer, såsom koncert, brætspil, fællessang mm.

Frivilligcenteret og arkivet har også planer om at nedsætte en fotogruppe med frivillige, der har lyst til at dokumentere, hvordan Græsted ser ud anno 2020.

- Så kunne vi dokumentere nutidens forhold og sammenligne med, hvordan her så ud i gamle dage. Det kunne måske blive til en udstilling, siger hun.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?