28. marts 2020
Ifølge biolog hos Naturstyrelsen, Ditte Christina Olrik, er det en mirabel, som er sprunget tidligt ud, der kan ses på Bækkebrovej. Foto: Niels Jørgen Larsen.
Ifølge biolog hos Naturstyrelsen, Ditte Christina Olrik, er det en mirabel, som er sprunget tidligt ud, der kan ses på Bækkebrovej. Foto: Niels Jørgen Larsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Varmt vejr får træer til at blomstre før tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Varmt vejr får træer til at blomstre før tid
Opdateret 26. februar 2020 kl. 13:15
Gribskov - 26. februar 2020 kl. 12:20
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvom kalenderen endnu ikke siger forår, kan et træ fyldt med hvide blomster ses ved Tibirke mose på Bækkebrovej mellem kirken og Frederiksværksvej. Og ifølge Ditte Christina Olrik, biolog i Naturstyrelsen, er der tale om en mirabel (Prunus cersifera), som er en af de tidligst blomstrende træer og buske.

- Baseret på det tilsendte billede, er det min vurdering, at der er tale om mirabel. På det billede, du har sendt, er blomsterne lidt længere fremme og flere blomster mere udsprungne end på de mirabeller, jeg har set i landskabet de seneste dage. Men flere steder står blomsterknopperne lige på spring til at springe ud, oplyser hun.

I »Den store nordiske flora« står blomstringstiden angivet til marts-april for mirabel. Så selvom det er en af de træer, der blomstrer tidligst, er det tidligere end ellers, hvilket kan skyldes den milde og våde vinter.

- Der er også andre ting, der er kigget tidligere frem end ellers. Nogle træer er styret af dagslængden og andre af varmemængden, og hvis de er varmestyrede, kan de godt flytte sig og springe tidligere ud, siger hun.