24. januar 2021
Gribskov Kommunes udgifter til særligt tilrettelagte uddannelser i blandt andet Møllecaféens køkken i Esrum overstiger EU?s grænse for, hvornår en opgave skal i udbud. Foto: Karl Erik Frederiksen
gallery icon

Se billedserie

Gribskov Kommunes udgifter til særligt tilrettelagte uddannelser i blandt andet Møllecaféens køkken i Esrum overstiger EU?s grænse for, hvornår en opgave skal i udbud. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge-uddannelser sendes i udbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge-uddannelser sendes i udbud
Gribskov - 06. juni 2019 kl. 12:42
Af Karl Erik Frederiksen

For første gang i Gribskov Kommunes historie sendes de særligt tilrettelagte ungdomsuddannelser (STU) nu i udbud. Alle private og socialøkonomiske firmaer og selvejende institutioner får nu mulighed for at byde på opgaven.

En STU-uddannelse er et tilbud tilunge op til 25, som på grund af sociale, fysiske eller psykiske årsager ikke kan gennemføre en normal ungdomsuddannelse. Opgaven er hidtil blevet varetaget af virksomheder, som har indgået aftale med Gribskov Kommune om opgaven. Blandt dem er Kilden, som nu har fået hjemsted på Mårum Skole og blandt andet står for driften af Møllecaféen på Esrum Kloster og Møllegård samt en del af pasningen af grønne områder omkring klosteret og andre kulturinstitutioner.

Forslaget om at sende opgaven i udbud er truffet i udvalget for beskæftigelse og unge. En af begrundelserne er, at kommunens udgifter til STU-forløbene overstiger EU's grænse for, hvornår indkøb skal i udbud. En anden begrundelse er, at der skal sikres kvalitet i forløbene for de unge og bedre overgange for dem, når de skal videre til anden uddannelse eller beskæftigelse, fremgår det af en pressemeddelelse fra Gribskov Kommune.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?