15. december 2018
Det kom bag på ungdomsskoleleder Mikael Lieberkind, at man modtog så stor kritik i forbindelse med årets musical. Fremover vil man tænke mere over risikoen for at støde. Foto: Karl Erik Frederiksen
Det kom bag på ungdomsskoleleder Mikael Lieberkind, at man modtog så stor kritik i forbindelse med årets musical. Fremover vil man tænke mere over risikoen for at støde. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ungdomsskole overrasket over kritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ungdomsskole overrasket over kritik
Gribskov - 13. april 2018 kl. 16:36
Af Elias von Staffeldt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ungdomsskolen kom i vælten, da den i forbindelse med sin årlige musical præsenterede sin plakat. Årets forestilling var »Hairspray«, hvor en del af castet er sort, skriver Frederiksborg Amts Avis.

På plakaten og i stykket var nogle af de unge derfor malet sorte i hovedet, såkaldt »blackface«, hvilket affødte stor kritik på Gribskov Ungdomsskoles Facebook-side, hvor alt fra personale på Det Ny Teater til svenskere på den anden side af Sundet gav deres besyv med.

Ungdomsskolen kom kritikken i møde blandt andet ved at fjerne alt pressemateriale fra forestillingen og med en officiel undskyldning på Facebook.

Ungdomsskoleleder Mikael Lieberkind understreger, at man ikke på noget tidspunkt har ønsket at støde, men han er overrasket over de voldsomme reaktioner, plakaten affødte fra nær og fjern.

- Vi havde ikke været opmærksomme på, at vi kunne støde nogen, så det blev vi forbløffede over. Vi havde ikke nogen dagsorden i forhold til vores plakat, men havde en dagsorden i forhold til musicalen, hvor vi ville fortælle, hvordan de farvede blev behandlet dengang. Vi har ikke været ude på at gøre grin med nogen, siger Mikael Lieberkind.

Læs hele historien i Frederiksborg Amts Avis lørdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk