19. april 2019
Philip Willerup kørte sig til en tredjeplads ved DM i motocross - troede han. Foto: Helle Willerup
Philip Willerup kørte sig til en tredjeplads ved DM i motocross - troede han. Foto: Helle Willerup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ung motocross- kører »snydt« efter målstregen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ung motocross- kører »snydt« efter målstregen
Gribskov - 21. september 2018 kl. 06:09
Af Niels Idskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Philip er i tvivl om, hvorvidt han har lyst til at stille op i motocrossløbet på søndag i Rødovre. Egentlig har han utrolig stor lyst til at køre, for motocros er en fritidsinteresse, der griber ham med hud og hår. Philip har kun kørt siden august sidste år, men han træner ofte tre gange om ugen og kører jævnligt løb. Og så er han god til det. 13-årige Philip fra Vejby.

Når Philip for en stund har mistet lidt af gnisten, hænger det samme med en episode fra søndagens DM-løb i ungdomsskole-regi. Der blev kørt fire afdelinger henover lørdag og søndag, og Philip sluttede sammenlagt på tredjepladsen. Troede han. Men inden præmieoverrækkelsen skulle maskinerne gennemgås af den tekniske ledelse. De fandt - noget overraskende - en fejl ved Philips maskine. Hvilket var nok til at diskvalificere ham. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Philip tog det meget tungt, for han havde jo kørt på en maskine, som Helsinge Ungdomsskole havde taget med til Nakskov. De var kørt derned alle sammen, fem drenge skulle køre, i bus, og med motocrossmaskinerne i en anden bil. Drengen har ikke kendskab til teknikken på den motocrosscykel, og han havde ikke skænket det en eneste tanke, at der kunne være noget som helst i vejen med den, fortæller Philips mor, Helle Willerup.

Men dermed slutter miseren ikke. I en situation som den beskrevne skulle man tro, at den ansvarlige leder på stedet fra Helsinge Ungdomsskole ville undskylde og påtage sig sin del af ansvaret for den diskvalificerede cykel, men det skete ikke. Hverken i første eller anden omgang.

- Jeg sagde til lederen, at jeg var meget skuffet, men han svarede bare, at han ikke var klar over, at maskinen var ulovlig og at han derfor var undskyldt. Han sagde på intet tidspunkt, at han var ked af forløbet og tog således slet ikke ansvar for det skete, siger Helle Willerup.

Men det gør Mikael Lieberkind, leder af Gribskov Ungdomsskole, til gengæld.

- Vi lægger os selvfølgelig fladt ned. Det er vores skyld, at der var fejl ved maskinen, og vi beklager. Jeg har også talt med den pågældende medarbejder, som siger til mig, at han overfor Philips mor havde sagt, at han ikke vidste bedre. Jeg kan hertil kun sige, at der måske er flere måder at sige undskyld på eller give udtryk for sin beklagelse på, men at det ikke er den måde, som vi her i klubben siger undskyld på. Det skal være mere klart, understreger Mikael Lieberkind.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede