23. september 2021
Anders Gerner Frost: - Det handler om tryghed. Foto: Lars Skov
Anders Gerner Frost: - Det handler om tryghed. Foto: Lars Skov
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trygheden til sygeplejen skal genskabes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trygheden til sygeplejen skal genskabes
Gribskov - 22. februar 2018 kl. 14:39
Af Karl Erik Frederiksen

Borgerne skal være trygge ved den hjemmesygepleje, de tilbydes fra kommunen. Det er hovedformålet med, at Gribskov Kommune nu vil stå for den hjemmesygesygepleje, som det private selskab Attendo overtog i 2014, fastslår borgmester Anders Gerner Frost (nytgribskov) i en pressemeddelelse, som Gribskov Kommune udsendte torsdag eftermiddag.

arrow Læs også: Afgørelse: Plejefirma fejlede før 91-årig døde

Her udtaler han blandt andet følgende:

"Vi har desværre været vidne til en række eksempler, hvor vores borgere ikke har fået en acceptabel behandling. Derfor er jeg glad for, at vi med enighed i byrådet nu kan indgå en aftale, hvor Attendo ikke fortsætter med sygeplejen, men at vi kan få skabt en løsning med større kvalitet.," siger han.

Videre heder det i pressemeddelelsen, at arbejdet med at indgå en ny aftale om kommunens hjemmesygepleje blev sat i værk allerede i oktober sidste år, hvor det stod klart, at borgerne ikke fik den sygepleje, som politikerne i byrådet var enige om.

Hjemmesygeplejen i Gribskov omfatter ca. 700 borgere. Opgaven blev i 2013 konkurrenceudsat som en del af et større udbud på social- og sundhedsområdet. Når Gribskov Kommune selv overtager opgaven, kommer kommunens udgift til at stige med ca. 10 millioner kroner om året.

Den ny aftale vil betyde, at kommunens ældre borgere, som er omfattet af hjemmesygepleje, får tilsendt brev med besked om de nye forhold, oplyses det.

arrow Ældreråd har peget på fejl i ældrepleje i halvandet år
19. juli 2017 kl. 03:10 Opdateret: kl. 15:48
arrow Attendo får nyt påbud: Kan miste sygeplejen
14. oktober 2017 kl. 01:01 Opdateret: kl. 01:01
Stemmer du til kommunalvalget i år?