24. januar 2021
Heatherhill er en af de strande, der i weekenden kan få tildelt en ekstra livredder - hvis vejrudsigten holder, hvad den lover. Foto: Lars Christiansen.
Heatherhill er en af de strande, der i weekenden kan få tildelt en ekstra livredder - hvis vejrudsigten holder, hvad den lover. Foto: Lars Christiansen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trods dårligt vejr: Strande kan runde en million gæster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods dårligt vejr: Strande kan runde en million gæster
Gribskov - 07. august 2020 kl. 04:00
Af Camilla Nissen og Claus Johansen

Den sidste weekend i skolernes sommerferie ser ud til at blive en varm en af slagsen. Det kan betyde, at de nordsjællandske strande i slutspurten når op på en million strandgæster i år, trods en sløj sommer rent vejrmæssigt, lyder det fra cheflivredder hos Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste, John Mogensen.

arrow Læs også: Cheflivredder blev hædret af Dansk Svømmeunion

- Det er samme besøgstal som sidste år, trods en markant dårligere sommer. Det skyldes nok, at folk er blevet i Danmark - og at man gerne vil i vandet i løbet af sommeren uanset hvad, siger John Mogensen.

Hvis vejrudsigten bliver til virkelighed, er livredningstjenesten klar til at opruste med ekstra livreddere på de strande, hvor det største rykind ventes, fortæller John Mogensen.

- Vi sætter ekstra folk på i Heatherhill og Hornbæk, hvis vejret holder. Derudover har vi 10 frivillige juniorlivreddere på 16-17 år, der har gennemgået livredderprøven. De kommer til at hjælpe med praktiske opgaver rundt omkring, såsom hvis nogen bliver brændt af en brandmand, eller har brug for et plaster, siger John Mogensen.

Hvis man har planer om at tage på stranden, kan man med fordel vælge en strand, der ikke har tradition for at blive et fluepapir, opfordrer cheflivredderen.

Nordsjællands Politi har også tjekket vejrudsigten og vil være til stede flere steder i Nordsjælland:

- Vi kommer til at være til stede på de områder, hvor vi erfaringsmæssigt ved, at der plejer at komme mange mennesker for at nyde det gode vejr. Det kan for eksempel være strande, havne og parker. Og der kommer vi til at holde øje med, at der ikke er for mange samlet, og at folk husker at holde god afstand, siger pressekoordinator Henriette Døssing, Nordsjællands Politi.

arrow Giftige fisk stikker badegæster
18. august 2020 kl. 04:06 Opdateret: kl. 19:48
arrow Rød farve i vandet skal advare mod hestehuller
24. juli 2020 kl. 04:00 Opdateret: kl. 10:22
arrow Livreddere håber de kan blive på Heatherhill
23. juli 2020 kl. 09:10 Opdateret: kl. 16:53
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?