24. marts 2018
Filmen »Mens vi lever« havde gallapremiere i Tisvilde Bio i går. De tre brødre bag filmen er alle vokset op i Tisvilde, og filmen er inspireret af en tragisk hændelse knyttet til byen. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Filmen »Mens vi lever« havde gallapremiere i Tisvilde Bio i går. De tre brødre bag filmen er alle vokset op i Tisvilde, og filmen er inspireret af en tragisk hændelse knyttet til byen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Filmbrødrene fra Tisvilde har succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Filmbrødrene fra Tisvilde har succes
Gribskov - 26. oktober 2017 kl. 13:36
Af Jeppe Jul Garnak
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den røde løber var rullet ud og alle sæder var solgt, da Tisvilde Bio onsdag lagde lærred til gallapremieren på den nye danske spillefilm »Mens vi lever«.

Filmen har officiel premiere i flere end 80 biografer landet over i dag torsdag, men gallapremieren i går foregik i Tisvilde, fordi de tre brødre bag filmen Mehdi, Misam og Milad Avaz er vokset op i byen - og fordi byen er inspiration og kulisse til filmen.

- Tisvilde er vores hjemstavn. Det var det første sted, hvor jeg følte mig hjemme, siger Milad Avaz, som har skrevet filmens manuskript til Frederiksborg Amts Avis.

»Mens vi lever« er inspireret af en dødsulykke, som skete for cirka 17 år siden i Gribskov. I filmen følger man en række personer, vis liv ændres af ulykken.

- Filmen handler om at være i nærheden af sorgen og ulykken, siger Milad Avaz.

Men det er kun selve ulykken, som er direkte inspireret af virkeligheden. Karaktererne i filmen og deres handlinger, er opdigtede, tilføjer han.

Forud for gallapremieren i Tisvilde i aftes og premieren i dag, har de tre brødre haft en række travle dage med mange interviews, og det er ikke blevet til mange timers søvn, fortæller de.

I 1992 kom de dengang tre børn med deres forældre fra Iran til Danmark, og familien etablerede sig i Tisvilde, hvor de hurtigt lærte dansk og blev en del af lokalbefolkningen.

Med et budget på blot to millioner kroner har »Mens vi lever« kostet en brøkdel af, hvad de fleste andre danske spillefilm koster.

For at få økonomien til at hænge sammen har hele familien bakket op.

- Vores forældre lavede mad hver dag til alle under optagelserne, fortæller Misam Avaz, som er producer på filmen.

Samtidig har brødrene lånt locations, altså steder hvor filmen er optaget, af personer de kender i byen.

- Vi har for eksempel fået lov at låne en gård, hvor dem der boede der flyttede ud i flere dage, mens vi optog. Det ville normalt have kostet mange penge, siger Milad Avaz.

De tre brødre har undervejs stiftet filmselskabet Rocket Road Pictures, og her forventer de at levere store film i de kommende år.

- Vi skal lave en film og en TV-serie næste år, siger Misam Avaz.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk