11. december 2017
Den sidste gang Flemming Møller mødte op i byrådssalen var, da et stort antal Annisse-borgere mødte op for at stille spørgsmål til en byggesag, som ville komme til at genere ham. Foto: Karl Erik Frederiksen
gallery icon

Se billedserie

Den sidste gang Flemming Møller mødte op i byrådssalen var, da et stort antal Annisse-borgere mødte op for at stille spørgsmål til en byggesag, som ville komme til at genere ham. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidligere borgmester død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere borgmester død
Opdateret 13. oktober 2017 kl. 12:37
Gribskov - 13. oktober 2017 kl. 12:02
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den tidligere borgmester i Helsinge Kommune Flemming Møller er efter kort tids sygdom sovet ind natten til fredag. Han ville være blevet 70 år den 30. oktober i år.

Flemming Møller havde været på rejse og blev indlagt lige efter hjemkomst.

Flemming Møller var medlem af partiet SF, da han ved et »jordskredsvalg« i 1997 kunne få borgmesterposten i Helsinge Kommune i perioden 1998-2002. På landsplan var han en af partiets største stemmeslugere. På det tidspunkt var der kun tre af de i alt 275 kommuner, som havde en SF'er som borgmester.

Perioden er den eneste i daværende Helsinge Kommunes historie, hvor Venstre ikke havde borgmesterposten. Bag Flemming Møllers flertal i det 15 personer store byråd stod ud over de tre fra SF tre Socialdemokrater og to repræsentanter for to nu opløste lokallister. Midt i perioden smuldrede det samarbejdende flertal, hvorefter SF indledte samarbejde med partiet Venstre.

Han gjorde sig til talsmand for det bredest mulige samarbejde, og samarbejdet mellem SF og Venstre kunne mærkes i hele resten af kommunens historie.

Efter kommunalreformen forsøgte han at formidle et fortsat samarbejde mellem »rød« og »blå blok«. I den proces meldte han og et andet byrådsmedlem Cannot Kroner sig ud af SF og stiftede sammen med et tidligere medlem af Det Konservative Folkeparti (Anders Gerner Frost) og tidligere medlem af Venstre (Morten Ulrik Jørgensen) partiet Nytgribskov. I det parti forsøgte han også at samle blokkene med håb om at kunne indgå de bredest mulige aftaler om vigtige politiske sager.

En af hans udtalelser til Frederiksborg Amts Avis (18. september 2012) fra en vanskelig budgetforhandling i 2012, hvor den konservative Jan Ferdinandsen var borgmester, lyder således:

»Nyt Gribskov føler sig ikke bundet af den ene eller anden fløj i byrådet. Med budgetforhandlingerne ser jeg en mulighed for, at det bliver os, der kan komme til at binde de to fløje i byrådet sammen, så følgerne af de økonomiske udfordringer bliver mindst mærkbare for borgerne. Udgangspunktet er, at vi kan vedtage omstillinger, og at vi kan omlægge arbejdsgange inden for mange områder, men vi er også pisket til at prioritere opgaverne i de kommende år og at vedtage klare målsætninger for, hvordan vi kan gøre det.«

Flemming møller meddelte i december 2014, at han efter mere end 30 år i lokalpolitik ønskede at stoppe. Han kunne dog ikke helt slippe det politiske liv. Han følte sig nærmest tvunget til igen at møde op på rådhuset, da den lokale børnehave hjemme i Annisse blev truet med lukning. Hjemme i Annisse har taknemmelige naboer også givet en stump af Kirkestræde det uofficielle navn »Borgmesterstræde«.

Sidste gang, han kom på besøg i byrådssalen, var den 30. januar i år. Han følte sig nødsaget til det, fordi et stort antal Annisse-borgere protesterede han mod, at Gribskov Kommunes forvaltning havde givet tilladelse til opførelse af et hus, som først og fremmest ville komme til at genere ham. Ud over at genere ham personligt var tilladelsen til huset efter hans og mange andre Annisseborgeres mening givet i strid med den bevarende lokalplan, som han havde arbejdet for dels som planudvalgsformand og dels som borgmester.

Flemming Møller er født på Frederiksberg. Han var gift med pædagogen Susanne, der døde sidste år. Han efterleves af to børn og tre børnebørn.

Han blev i 1967 uddannet som korrespondent i engelsk og tysk og året efter som fritidspædagog, hvorefter han læste videre på Socialpædagogisk Højskole, som han forlod i 1982.

Han blev i 1975 afdelingsleder på børneinstitutionen Boager i Helsinge, der tog sig af børn med forskellige handicaps. Efter denne periode blev han i 1979 afdelingsleder på Blindecenter Bredegård, hvorfra han kom til botilbuddet Piberødhus (tidligere Svaneparken), som han var forstander for, indtil han i 2009 gik på efterløn.

Han blev i september 1984 medlem af Helsinge Byråd for SF, hvor han afløste Karen Bentzon midt i byrådsperioden. Han var medlem af sammenlægningsudvalget i 2006 og af Gribskov Byråd fra 2007. Han var en varm fortaler for nationalparkprojektet Kongernes Nordsjælland, hvor han var næstformand i styregruppen i 2005-2007. Da han stoppede i lokalolitik var han medlem af Gribskov byråds økonomiudvalg og næstformand i Gribvand A/S.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk