25. april 2019
Ti unge fra seks lande samt to danske unge er i 17 dage frivillige i Gribskov Kommune, hvor de laver aktiviteter på Røde Kors-centeret og hjælper til på Gilleleje Festival. Foto: Elias von Staffeldt
gallery icon

Se billedserie

Ti unge fra seks lande samt to danske unge er i 17 dage frivillige i Gribskov Kommune, hvor de laver aktiviteter på Røde Kors-centeret og hjælper til på Gilleleje Festival. Foto: Elias von Staffeldt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ti udenlandske gæster er frivillige i Gribskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ti udenlandske gæster er frivillige i Gribskov
Gribskov - 18. juli 2018 kl. 19:24
Af Elias von Staffeldt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Frivillighed kan være mange ting, I Gribskov Kommune er det frivillige arbejde bundet ind i fællesskab og mødet med andre kulturer.

12 unge fra syv forskellige landebruger nemlig 17 dage af deres sommerferie på at bidrage til det frivillige arbejde i kommunen i en såkaldt workcamp, der er udviklet i samarbejde mellem Røde Kors Børnecenter, Gilleleje Festival, Gribskov Kommune, Mellemfolkeligt Samvirke samt ungdomshusene i Gilleleje og Helsinge, skriver Frederiksborg Amts Avis.

De unge, der er fra henholdsvis Danmark, Frankrig, Italien, Mexico, Grækenland, Spanien og Polen, bruger størstedelen af tiden på Røde Kors-centeret i Mårum, hvor de laver aktiviteter med beboerne.

- Jeg var selv af sted på workcamp i Grækenland sidste år og så ansøgte jeg om at få lov til at lede en camp i år. Det er super sjovt at være sammen andre unge fra hele verden, og man lærer jo en masse om andre kulturer. Vi skal lave aktiviteter, og så har vi givet os selv det benspænd, at vi skal give koncert på fredag, siger Tobias Højfeldt Johansen, der er leder af campen.

Frivillig over Atlanten

En af de frivillige, der kommer langvejs fra, er 21-årig Montserrat Naranjo. Hun er kommet hele vejen fra den mexicanske by Querétaro. Da hun skulle ansøge, om at komme på en frivillig »workcamp«, var Danmark hendes førsteprioritet.

- Jeg læser internationale relationer med fokus på menneskerettigheder, og Danmark behandler deres flygtninge godt- også dem, der ikke får opholdstilladelse. Det er en god måde at lære på, og vi lærer om hinandens kulturer og at sætte pris på vores egen, siger hun.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede