18. september 2019
Tennisbanerne - er for våde til at spille på. Foto: Karl Erik Frederiksen
Tennisbanerne - er for våde til at spille på. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tennisbaner omdannet til sø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tennisbaner omdannet til sø
Gribskov - 22. marts 2019 kl. 03:31
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis vinteren havde været hårdere, og hvis det havde været frostvejr i slutningen af februar og ind i marts, ville børn og voksne kunne have fået sig en stor skøjtebane at muntre sig på. Nu kan de i stedet se på, at to af Helsinge Tennisklubs baner ved Helsingehallerne er omdannet til en stor sø.

- Det sker ofte om vinteren, at banerne står under vand, men det har aldrig været så galt, som det er nu, siger formanden Michael Hughes til Frederiksborg Amts Avis.

Problemet med vand på banerne har været påpeget over for hallernes ledelse gennem flere år, men det er et tilbagevendende problem.

- Det skyldes blandt andet, at banerne ligger lavt i terrænet, samt at der er flere vandårer og kilder, som springer ud af skrænten ind mod fodboldbanerne. Vandet fra en cykelsti, der går fra Nordstjerneskolen til hallerne, ender også på banerne. Vi mærker også problemet i tennissæsonen, hvis det har regnet meget, men vandet plejer altid at forsvinde igen efter en dag eller to, siger klubbens næstformand Ole Bjørn Larsen, der er blevet klubbens ekspert i regnvand.

- Årsagen til problemer er kombinationen af de mange kilder, som pibler op, de store nedbørsmængder og den kendsgerning, at banerne ofte har tilstoppede dræn. Vi håber, at det løser sig, når drænene bliver suget rene, siger Ole Bjørn Larsen.

Tennisklubben har i alt fem baner. De tre har en belægning med grus, mens to har en et kunsttæppe som belægning. Det er de to baner med kunsttæppe, der altid er problemer med.

Banerne er nu 18 år gamle.
- Det værste er ikke, at de af og til bliver våde, men at der i kunstfibrene efterlades nogle alger, som skal fjernes, inden vi kan spille igen. Vi ønsker ikke at bruge kemikalier. Hvis ikke vi fjerner algerne bliver de for glatte at spille på. Derfor må vi rense banerne manuelt, siger Ole Bjørn Larsen til Frederiksborg Amts Avis.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede