21. januar 2021
Formand for Venstre i Gribskov, Christina Lund, ses her med spidskandidat Bent Hansen efter valget den 26. februar. Nu skal der holdes nyt opstillingsmøde på grund af teknisk fejl. Foto: Jan F. Stephan.
Formand for Venstre i Gribskov, Christina Lund, ses her med spidskandidat Bent Hansen efter valget den 26. februar. Nu skal der holdes nyt opstillingsmøde på grund af teknisk fejl. Foto: Jan F. Stephan.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Teknisk fejl: Venstre må afholde omvalg af spidskandidat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teknisk fejl: Venstre må afholde omvalg af spidskandidat
Opdateret 16. maj 2020 kl. 12:38
Gribskov - 16. maj 2020 kl. 12:33
Af Camilla Nissen

Det er nødvendigt at holde omvalg til posten som spidskandidat. Det meddeler Venstres bestyrelse en pressemeddelelse. Det skyldes det, som bestyrelsen kalder en »teknisk registreringsfejl.«

- Ved opstillingsmødet den 26. februar 2020 i Venstre Gribskov har der desværre vist sig at være en uoverensstemmelse mellem det udleverede antal stemmesedler og fremmødte stemmeberettigede medlemmer, hvilket skyldes en teknisk registreringsfejl i foreningens medlemsregister, skriver formand Christina Lund i en pressemeddelelse på vegne af hele bestyrelsen.

- For at undgå en usikkerhed omkring valgets resultat, er det derfor besluttet at afholde et nyt opstillingsmøde, så snart den nuværende Covid-19 situation tillader det. Bestyrelsen beklager denne uheldige situation overfor såvel kandidaterne som overfor medlemmerne, lyder det.

Ved opstillingsmødet blev byrådsmedlem Bent Hansen valgt som spidskandidat. Han var i kampvalg mod sin kollega i byrådet, Natasha Stenbo Enetoft samt partiets webmaster Peter Agerbo og tidligere byrådsmedlem Michael Bruun. Og det blev en afstemning med tæt løb. I første omgang nåede ingen af kandidaterne 50 procent af stemmerne, hvilket betød, at der skulle stemmes igen - denne gang om tre af kandidaterne, da den med færrest stemmer, hvilket var Michael Bruun, gled ud. Men heller ikke i anden omgang opnåede en kandidat 50 procent af stemmerne, hvilket førte til endnu en afstemningsrunde - nu kun med de to byrådsmedlemmer Bent Hansen og Natasha Stenbo Enetoft i spil. Og her trak Bent Hansen flest stemmer.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?