26. juni 2019
- Vi er blevet magelige, når vi skal holde julefrokost. Vi tager brændet med hjemmefra, så vi slipper for at bruge tid på at samle grene o.l., siger Henrik Pilgaard, som er ved at pakke bilen inden årets julefrokost i drengeklubben. Foto: Karl Erik Frederiksen
gallery icon

Se billedserie

- Vi er blevet magelige, når vi skal holde julefrokost. Vi tager brændet med hjemmefra, så vi slipper for at bruge tid på at samle grene o.l., siger Henrik Pilgaard, som er ved at pakke bilen inden årets julefrokost i drengeklubben. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: TV-stjerne fra vildmarken er altid vild

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TV-stjerne fra vildmarken er altid vild
Gribskov - 04. februar 2019 kl. 03:35
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Hvad laver en vildmand, når det er weekend, eller han ellers har fri for arbejde? Svar: Han bruger fritiden på at være vild og på at leve på naturens præmisser.

Sådan er det i hvert fald for Henrik Pilgaard, 52 år, som mange tv-seere for tiden følger. Han er alderspræsidenten blandt de otte vilde mænd og kvinder, som DR1 i øjeblikket følger i serien Alene i Vildmarken.

Privat bor han i Skærød uden for Helsinge - med fri udsigt over marker og den natur, som hele tiden giver ham energi og lyst til at afprøve sig selv under nye vanskelige vilkår. Denne weekend har han sammen med 13 vilde drengekammerater holdt julefrokost omkring et bål i Gribskov, og da natten faldt på, lagde de sig alle til at sove i deres medbragte køjer, som de havde hængt op mellem træerne, skriver Frederiksborg Amts Avis mandag.

- Det er blevet en gammel tradition, at vi holder denne forsinkede julefrokost. Vi laver vel ikke andet end at snakke, spise og drikke. Inden vi mødes, ved vi aldrig, hvad menuen står på, for en af deltagerne er mere skrap til at lave mad på denne måde end os andre. Han har som regel lavet det hele, inden vi andre er blevet færdige med at drikke den første øl, siger Henrik Pilgaard.

Han skal ikke lokkes til at fortælle, hvor længe han holder ud i den populære tv-serie. Inden næste afsnit har han foreløbig holdt i otte døgn ved bredden af søen Salsvatnet i Trøndelag fylke i Norge.

Slap uskadt
Og selv om man i seneste afsnit kunne se ham falde og slå sig på en klippe, så er han sluppet uskadt ud af vildmarken, siger han.

- Jeg kan godt se på det færdige resultat, at mine fald ser mere alvorlige ud, end det i virkeligheden var. Sandheden er, at jeg ikke slog mig, og at jeg havde det godt bagefter, siger han.

Når man møder ham hjemme, ser han betydeligt mere sportstrimmet ud end på de optagelser, der har været vist ind til nu. Det har sin forklaring:

- Inden optagelserne prøvede jeg at sætte mig ind i, hvad jeg ville blive udsat for. Jeg vidste, at jeg risikerede en periode, hvor jeg næsten ingen ting kunne få at spise. I tiden op til optagelserne gjorde jeg derfor det, som jeg ellers ikke kunne finde på, jeg stopfodrede mig selv med fastfood, chips og andre usunde fede sager, så jeg ville have nogle fedtdepoter at tære på, hvis det kneb med at få noget at spise. Det var en stor fordel for mig, for opholdet i ødemarken viste sig at være en meget effektiv slankekur, siger han.

Hvor mange kilo, han i alt fik smidt, skal forblive en hemmelighed, til det afsløres, hvor længe han holder ud.

Naturens præmisser
I det civile er Henrik Pilgaard projektingeniør i Nordic Engineering, der har hjemsted i Roskilde. Og sammen med fru Lissi flyttede han for 18 år siden fra Allerød til Skærød. Det er mest tiden efter flytningen, at Henrik Pilgaard har været rigtig optaget af mulighederne for at leve på naturens præmisser.

- Jeg er blevet grebet af det, som andre kalder bushcraft. Og jeg har sat mig for, at jeg vil afprøve mig selv på så mange måder som muligt, mens jeg kan. Jeg vil nødigt gå herfra med en vished om, at der er noget, jeg ikke fik prøvet, siger Henrik Pilgaard.

I følge google er bushcraft et engelsk ord, som dækker over forskellige metoder, færdigheder og teknikker til blandt andet at kunne opretholde livet i naturen.

- Nogen vil måske kalde mig for nørd. Jeg har forskellige diller i forskellige perioder. En overgang dykkede jeg meget, en anden periode ville jeg helst i luften som paraglider. Jeg lod vinden bære mig rundt, når jeg hang i min store skærm. Det er også som paraglider jeg har haft min vildeste oplevelse, da jeg for nogle år siden tog til Himmalaya Hills i Indien for at flyve. Ellers var det mest fra Rågeleje og Gilbjerg Hoved, at jeg fløj, når vejret var til det, siger han.

På Youtube
Hans forskellige diller kan følges på Youtube, hvor han har oprettet sin egen kanal.

Her lægger han jævnligt små film med sig i hovedrollen ud, så andre kan se, hvad han nu har gang i. Den seneste film blev lavet i sidste uge og viser ham øve med sin nyanskaffelse, en onewheeler.

Det er et elektrisk løbehjul eller skateboard, som det nu er lovligt at bruge på cykelstier. Henrik Pilgårds model adskiller sig selvfølgelig fra andre modeller ved at have et bredt hjul, så det er terrængående og kan bruges uden for de autoriserede stier. Ellers er det mest en kajak og en mountainbike, han bruger som transportmiddel i fritiden.

Kanalen på Youtube hedder Crossamok, og næste afsnit af Alene i Vildmarken sendes torsdag 20:00.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede