9. juli 2020
I Blistrup Gymnastikforening er der gang i sundhedsidrætten. Her et billede fra for to år siden. Foto: DGI
I Blistrup Gymnastikforening er der gang i sundhedsidrætten. Her et billede fra for to år siden. Foto: DGI
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Syge skal træne sig raske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syge skal træne sig raske
Gribskov - 13. november 2019 kl. 04:00
Af Joachim Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra sundhedsvæsen til foreningsliv. I Gribskov vil man undgå, at borgere med rygproblemer, hjertekarsygdomme eller andre gener, der har gjort, de har været igennem et genoptræningsforløb, genindlægges.

Det sker i et samarbejde mellem DGI, Gribskov Kommune og de lokale idrætsforeninger.

Hvis syge borgere ender tilbage på sofaen efter et kort genoptræningsforløb, så er risikoen for tilbagefald stor med konsekvenser for både dem og den kommunale økonomi. Derfor er målet at flytte borgerne fra sundhedsvæsenet til de foreninger, der tilbyder hensyntagende træning tilpasset borgernes skavanker, som en del af det projekt, der hedder Sundhedsidræt.

Det fortæller Flemming Larsen, der er idrætskonsulent i Gribskov Kommune, hvor man er ved at udvide netværket af foreninger.

- Vi måtte konstatere, at en stor procentdel af dem, der havde været i træningsforløb endte i genindlæggelser. De får ikke stillet noget andet i udsigt efter træningsforløbet. Som kommune bruger vi rimelig mange kroner på genindlæggelser. Kan vi bare spare fire eller fem genindlæggelser, så er projektet her faktisk tjent ind. Det skaber velvære hos borgerne og kan spare penge, siger han.

DGI-projektet Sundhedsidræt har kun Gribskov Kommune som deltager i Nordsjælland. Her tyder tallene på, at borgerne er tilfredse.

Sofie Bloch, der er ansvarlig for Sundhedsidræt i DGI Nordsjælland oplyser, at 71 procent af borgerne svarer, at de har fået det bedre efter deltagelse i genoptræning hos de lokale foreninger.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?