15. maj 2021
Allan Nielsen: -Det er gået specielt hårdt ud over Bo Jul Nielsen. Foto: Kenn Thomsen.
gallery icon

Se billedserie

Allan Nielsen: -Det er gået specielt hårdt ud over Bo Jul Nielsen. Foto: Kenn Thomsen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Syg debatkultur gør det svært i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syg debatkultur gør det svært i byrådet
Gribskov - 14. marts 2019 kl. 03:22
Af Karl Erik Frederiksen

Viceborgmester Bo Jul Nielsen har været under pres fra formanden for Socialdemokratiets ene partiforening, siger det nyvalgte medlem af Gribskov byråd Allan Nielsen til Frederiksborg Amts Avis torsdag:

- Vi oplever i byrådsgruppen, at der i den ene partiforening er en meget aggressiv tilgang til, hvad man vil politisk. Det bringer byrådsmedlemmerne i en situation, hvor vi kan føle os presset, siger socialdemokraten Allan Nielsen, der blev indvalgt i Gribskov byråd ved det seneste valg.

Hans udtalelse er en kommentar til den meddelelse, som socialdemokraternes borgmesterkandidat siden kommunesammenlægningen i 2007, 1. viceborgmester Bo Jul Nielsen kom med tirsdag om at udtræde af byrådsgruppen for at blive løsgænger. Han begrundede det med, at byrådsgruppen skal navigere mellem hele tre bestyrelser, og at retorikken indbyrdes mellem bestyrelserne samt mellem bestyrelserne og byrådsmedlemmerne er blevet meget hård. At der er hele tre bestyrelser at forholde sig til skyldes, at Socialdemokratiet i Gribskov har én partiforening for medlemmer i den østlige del af kommunen (tidligere Græsted-Gilleleje Kommune) og én for den vestlige del (tidligere Helsinge Kommune) samt en fællesledelse.

I følge Allan Nielsen er det først og fremmest formanden Carsten Eriksson fra partiforeningen i øst, at byrådsmedlemmerne må mærke den hård og ubehagelig retorik.

- Det har byrådsmedlemmerne mærket i flere konkrete sager. Det gælder hele vores håndtering af ældreområdet samt det arbejde, vi har udført for at få indflydelse på budgettet. Det er ikke så meget en uenighed, der gør det svært. Det er ordvalget og hele måden, at tingene bliver sagt på, der er ubehagelig. Det er gået ud over flere byrådsmedlemmer, men først og fremmest Bo.

- Det er beklageligt, at vi er nået der til, at Bo har taget denne beslutning, men måske også forståeligt, hvis han nu føler, at det er nok. Han har været en god mand for Socialdemokratiet og hele gruppen.

- Heldigvis har vi et fortrinligt samarbejde med bestyrelsen for vest-foreningen. Løsningen er, at vi i begge foreninger tager en snak om, hvordan vi får en ordentlig samtalekultur. Vi skal stoppe med at bekrige hinanden og bruge kræfterne på at skabe størst mulig opbakning til vores politik, siger Allan Nielsen, som selv har været formand for den socialdemokratiske fællesledelse.

- Jeg var formand i 2015 og 2016, hvor vi forsøgte at få lagt de to partiforeninger sammen. Det måtte vi opgive, fordi foreningen i øst ikke ville være med til det. Uenigheden mellem de to foreninger fra den tid, mærker man forsat, siger han.

Formanden for socialdemokraternes forening Gribskov Øst, Carsten Eriksson, Blistrup, ønsker kun at komme med få kommentarer til sagen:

- Det er beklageligt, at tingene er blevet sådan, at Bo har meldt sig ud. Årsagen til det har jeg ingen kommentarer til, fordi jeg åbenbart selv er part i sagen. Jeg er ikke enig i, at vi eller jeg har været på nakken af byrådsgruppen eller andre. Vi har måske nogle kulturforskelle, der får os til at tale forskellige sprog, siger Carsten Eriksson.

- Det nævnes også, at fastholdelsen af to partiforeninger i én kommune, kan være en udfordring for byrådsmedlemmerne. Er du enig i det?

- Nej. Jeg er formand for en forening, hvor hele to generalforsamlinger har fortalt mig, at vi skal opretholde to foreninger. Den seneste beslutning er tre år gammel. Jeg har ingen planer om selv at møde op på en generalforsamling med et forslag om, at vi skal lægge foreningerne sammen, siger Carsten Eriksson til Frederiksborg Amts Avis.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?