19. april 2019
Foto: Anders Kofod
Foto: Anders Kofod
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Store protester mod BLIK-besparelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Store protester mod BLIK-besparelser
Gribskov - 26. september 2018 kl. 04:36
Af Elias von Staffeldt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er bestemt ikke gået stille for sig i Græsted, efter at det i forbindelse med budgetforliget blev afsløret, at BLIK- Græsted Bibliotek rammes af besparelser på en million kroner årligt.

arrow Læs også: Bibliotek skal fortsætte som kultur-centrum

Både borgerforeningen og bibliotekschefen har kritiseret beslutningen, og mandag aften blev der på netop BLIK afholdt et infomøde, hvor cirka 60 Græsted-borgere deltog- det selvom mødet var blevet varslet mindre end 24 timer i forvejen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi har igangsat nogle initiativer til at gå imod politikernes beslutning. Til mødet beskrev vi, hvad det kan betyde for fremtiden, at BLIK bliver ramt af de her besparelser. Der er en hel del, der er utilfredse med det. BLIK fungerer jo som et samlingssted for byen, siger formand for Græsted Borgerforening Anders Kofod.

Underskrifter og fakler
Initiativerne tæller indtil nu blandt andet en underskriftsindsamling, hvor de fremmødte har skrevet under, og Anders Kofod håber, at man til mandagens byrådsmøde kan aflevere 1500-2000 underskrifter til politikerne i protest.

- Vi kommer til at lave et fakkeloptog med bannere foran rådhuset inden byrådsmødet for at skabe opmærksomhed, siger Anders Kofod, der også kan berette, at der er inviteret til borgermøde på Græsted Kro torsdag den 4. oktober, hvor netop BLIK-besparelserne er dagsordenen.

Morten Ulrik Jørgensen (NG), der er formand for udvalget for kultur, erhverv og oplevelsesøkonomi, accepterer kritikken. Han er lydhør overfor en dialog, men forventer ikke, at byrådet ændrer beslutningen.

- Jeg synes jo altid, det er vigtigt at være i dialog med borgerne, og jeg har dyb respekt for, at de samler sig om noget. Selvfølgelig kigger vi på, om vi har lavet noget forkert, men umiddelbart må jeg forholde mig til, at det er et fuldstændig enigt byråd, der har lavet den her beslutning, og den står jeg selvfølgelig bag, siger han.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

arrow Video: 1700 kæmper for truet bibliotek
02. oktober 2018 kl. 04:37 Opdateret: kl. 21:56

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede