20. september 2019
51-årige Hüseyin Duygu har store ambitioner med produktionsskolen og vil gerne give alle unge uddannelse, arbejde og et godt liv. I baggrunden ses produktionsskolens bygning.
51-årige Hüseyin Duygu har store ambitioner med produktionsskolen og vil gerne give alle unge uddannelse, arbejde og et godt liv. I baggrunden ses produktionsskolens bygning.
Foto: Thomas Arnbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Store ambitioner for ny produktionsskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Store ambitioner for ny produktionsskole
Gribskov - 05. marts 2012 kl. 14:14
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Gribskov: - De unge skal have arbejde, uddannelse og et godt liv. Det skal ikke være et tivoli, men en skole, hvor både den sociale, personlige og faglige udvikling er i fokus.

Sådan siger lederen af den kommende produktionsskole i Gribskov Kommune, Hüseyin Duygu, da vi møder ham i de lokaler, som skolen starter i efter sommerferien. Tidligere husede bygningen Lokalhistorisk Arkiv, og nu er et større renoveringsarbejde i gang, da man ønsker at tage imod de unge i nyindrettede lokaler.

Og Hüseyin Duygu vil kæmpe for at, at det ikke kun er de nye lokaler, der gør skolen attraktiv. Målgruppen er unge mennesker mellem 16 og 25 år, som ikke har fået nogen uddannelse og er uafklaret i forhold til deres fremtid.

- Jeg vil ikke påstå, det er en nem opgave. Det er vigtigt at vise et positivt syn på de unge. Alle har ret til et godt liv. Det er vigtigt at få vist, at det bliver et godt læringsmiljø. At det skal give læring og føre til noget konkret. De får et bevis, når de tager herfra. Det er vigtigt at synliggøre, hvad den enkelte elev kan. Vi skal tænke i, hvad der skal til, for at det giver status, siger Hüseyin Duygu.

- Det er vigtigt, at det ikke bliver en skraldespand, men at vi samtidig får vist, at det er et sted, hvor man bliver samlet op, supplerer bestyrelsesformand for produktionsskolen, Jørgen Simonsen.

Den 51-årige Hüseyin Duygu er læreruddannet - både i Tyrkiet og Danmark - og har siden læst til cand. pæd i almen pædagogik - og så har han livslang erfaring med at arbejde med unge. Han har blandt andet været leder af en stor specialskole i Ballerup, Lautrupgårdskolen, og en ungdomsklub i København, som han var med til at starte op.

- Vi mener, at Hüseyin Duygu er den bedste til at lede skolen. Han har et indgående kendskab til de unge. Han brænder for de unge. Og målet er jo overordnet, at alle unge skal have et arbejde og i uddannelse. Det går vi ud fra, at Hüseyin kan være med til, siger Jørgen Simonsen og peger på den nationale målsætning om, at 95 af alle 25-årige skal have en uddannelse i 2015.

Hüseyin Duygu er også helt på det rene med, hvad den ny skole skal kunne.

Produktionsskolen kommer til at ligge sammen med både 10. klasserne, erhvervsskolen og UU-vejledningen, som tilsammen skal danne et ungecenter.

I opstartsfasen ventes det, at man kan huse 15-30 elever, men at man efterhånden vil nå et elevtal på 45 til 50 elever. Succesen måles på, hvor mange elever, skolen får.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede