20. april 2019
Demenscenteret Holbohave bliver bevaret som følge af budgetaftalen. Her er det fra åbningen i 2016 daværende borgmester Kim Valentin (V) og partikollegaen, daværende sundhedsminister Sophie Løhde. Foto: Kenn Thomsen
Demenscenteret Holbohave bliver bevaret som følge af budgetaftalen. Her er det fra åbningen i 2016 daværende borgmester Kim Valentin (V) og partikollegaen, daværende sundhedsminister Sophie Løhde. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor glæde på bevaret Holbohave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor glæde på bevaret Holbohave
Gribskov - 21. september 2018 kl. 18:04
Af Elias von Staffeldt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Demenscenteret Holbohave bliver bevaret. Det er status, efter at et bredt politisk flertal indgik budgetaftale sent torsdag aften. Centeret, der åbnede for mindre end to år siden og drives af Aleris, har siden foråret været lukningstruet, men undgår altså lukning som en del af budgetaftalen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Og det vækker stor glæde hos leder af Holbohave, Gitte Andersen.

- Vi er bare super lykkelige og jubler og har armene over hovedet. Vi synes, det er en fantastisk lille perle i skønne omgivelser, så det er så tilfredsstillende, og vi er rigtig glade. Vi har fået massiv støtte med læserbreve og underskriftsindsamlinger, så vi er meget glade og taknemmelige, siger Gitte Andersen.

Pia Fight (S) har som formand for det ansvarlige udvalg, ældre, social og sundhed, været genstand for stor kritik, og derfor er hun både politisk og personligt glad for beslutningen om at bevare demenscenteret.

- I budgetforliget er der sat fem millioner af til demensområdet. Det betyder, at vi kan bevare Holbohave og øge den generelle demensindsats. Både personligt og politisk er jeg meget glad over, at beslutningen er landet, som den er. De har formået at lave nogle tilbud, så det er lettere at være i - både for dem der er ramt af demens og deres pårørende. På plejecentrene er 80 procent her i kommunen enten demente eller bliver det, og derfor skal vi arbejde mere med, hvordan vi kan hjælpe dem bedst muligt, siger Pia Foght.

22 borgere bruger hver dag Holbohave.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede