19. januar 2021
I den kommende tid vil foredrag i Ramhuset blive livestreamet til dem, der ikke har mulighed for at komme ud og være sociale i corona-tiden. Billedet er fra premieren på livestream med Jens Bjerregaard Christensen
I den kommende tid vil foredrag i Ramhuset blive livestreamet til dem, der ikke har mulighed for at komme ud og være sociale i corona-tiden. Billedet er fra premieren på livestream med Jens Bjerregaard Christensen
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Støtte til nyt projekt: Vil række ud til ensomme ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Støtte til nyt projekt: Vil række ud til ensomme ældre

Hvis man som ældre ikke kan komme ud og være social under corona, vil Ramhuset nu - med støtte fra sundhedspulje og i samarbejde med biblioteket - forsøge at nå ud i stuerne

Gribskov - 23. november 2020 kl. 16:28
Af Camilla Nissen

Når sårbare og ældre ikke har mulighed for at få oplevelser eller være sammen med andre mennesker under corona-pandemien, må man forsøge at inkludere dem i et fællesskab på anden vis. Det er tanken med et nyt initativ fra Ramhuset, der har søgt midler fra Gribskov Kommunes pulje "Sammen om sundhed og trivsel."

arrow Læs også: Gilbjergskolen hårdt ramt: 10 hjemsendelser på få uger

Og efter et besøg hos udvalget Ældre, social og sundhed, hvor de skulle pitche deres idé på ægte "Løvens Hule"-manér, har Ramhuset fået tildelt 50.000 kroner til at livestreame foredrag, hvor ældre kan følge med og samtidig stille spørgsmål undervejs.

- Vi havde et ønske om at begrænse ensomhed blandt ældre, der bor hjemme, og også blandt de ældre på plejehjem. Derfor søgte vi 50.000 kroner til at streame arrangementer og foredrag i Ramhuset, fortæller formand for Ramhuset, Lars Hybel.

Ramhuset har indgået et samarbejde med Helsinge Bibliotek, der har frivillige IT-ambassadører, som kan assistere med teknisk support, ligesom biblioteket også har en interesse i at livestreame foredrag og nå ud til en bredere kreds, fortæller Lars Hybel.

- Nu har vi dannet en projektgruppe med Flemming Colstrup, Jens Ole Andersen og jeg. Og vi har siden, vi fik midlerne, arbejdet på højtryk for at undersøge markedet for egnet udstyr.

- Sideløbende har vi kontaktet Ældresagen, IT-Universitetet, regionens sundhedssektor og en privat kommunikationsrådgiver - for at høste de erfaringer, de måtte ligge inde med. Vi har efterlyst frivillige til at deltage i forsøgsfasen her i efterår/vinter. Dels gennem nyhedsbreve til Ramhusets medlemmer. Dels gennem kontakt til Skovsminde Plejecenter i Græsted, som har sagt ja til at deltage den 24. november med en gruppe af deres beboere, fortæller Lars Hybel.

Vellykket premiere

Projektet har nu haft premiere i forbindelse med et foredrag ved statsskovridder Jens Bjerregaard Christensen.

- Foredraget blev streamet til en lille gruppe. Premieren gik over al forventning, så nu er vi klar til næste livestreaming. Det bliver den 24. november, hvor tidligere programmedarbejder i Danmarks Radio, Carsten Wiedemann, holder foredrag om sine "40 år bag mikrofonen", fortæller Lars Hybel.

På sidelinjen står Pernille Dirchsen, frivilligkoordinator i Gribskov Kommune. Hun har stået for ansøgningsproceduren og vil gerne være behjælpelig i den videre proces, oplyser Lars Hybel.

arrow Corona på flere skoler: Så mange klasser er sendt hjem
23. november 2020 kl. 09:27 Opdateret: kl. 09:27
arrow Debat: Coronaen er kommet til byen
15. november 2020 kl. 10:14 Opdateret: kl. 15:29
arrow Aflyste ferier på stribe: 6250 børn tog skeen i den anden hånd
13. november 2020 kl. 10:06 Opdateret: kl. 21:04
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?