28. september 2020
I dag er stationsbygningen forfalden, men skal nu omdannes til fem ejerlejligheder, oplyser Bjørn Olsen fra Vejby Cementstøberi, der ejer bygningen. Foto: Camilla Nissen.
gallery icon

Se billedserie

I dag er stationsbygningen forfalden, men skal nu omdannes til fem ejerlejligheder, oplyser Bjørn Olsen fra Vejby Cementstøberi, der ejer bygningen. Foto: Camilla Nissen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Station skal forvandles til lejligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Station skal forvandles til lejligheder
Opdateret 05. august 2020 kl. 13:25
Gribskov - 05. august 2020 kl. 10:57
Af Camilla Nissen

Den gamle stationsbygning i Vejby har længe fået lov at forfalde med grafitti på væggene, huller i taget og knuste ruder. Til fortrydelse for mange Vejbyborgere. Men nu sker der noget. Der er sat stillads op rundt om bygningen samt en grøn container, og der arbejdes på stedet.

Bjørn Olsen fra Vejby Cemenststøberi, der ejer stationsbygningen, fortæller, at bygningen skal omdannes til fem ejerlejligheder i samarbejde med det lokale firma Tida Byg og bekræfter, at der er taget hul på projektet.

- Vi har langt om længe fået lov at lave fem lejligheder der. Vi søgte om det for fem års tid siden, og så har det været stillet lidt i bero undervejs, fortæller Bjørn Olsen.

- Så vi er først lige gået i gang. Der går nok et års tid, før lejlighederne er færdige, siger han.

Bygningen er ifølge en lokalplan fra 2009 bevaringsværdig, hvilket stiller krav til ombygningen - blandt andet udformningen af vinduerne.

- Vi tager meget hensyn til dette, så det kommer til at se pænt ud. Men vi kan ikke få al den grafitti af murene ved at sandblæse dem, så de bliver i stedet filset op og malet, siger Bjørn Olsen.

Interesserede købere

Han fortæller, at der er en interesse for at købe lejlighederne.

- Vi har allerede to på bedding, der gerne vil købe en lejlighed, og så sent som til vores jubilæum i lørdags, talte jeg med en af dem, der står ved sin udmelding, siger Bjørn Olsen med henvisning til, at Vejby Cementstøberi netop har fejret 60 års jubilæum, hvor 300 mennesker i løbet af lørdagen kom forbi for at lykønske den lokale virksomhed.

Virksomheden har også stået bag opførelse af andre mindre boliger til ældre i Vejby.

Kulturhus blev droppet

Undervejs har en forening haft planer om at omdanne stationsbygningen fra 1924 til Vejby Kulturhus. Det lykkedes dog ikke at få finansieret planerne.

Stationsbygningen er tegnet af arkitekt Carl Lundquist (1883-1949) og den er bygget samtidig med anlæggelsen af banen til Tisvildeleje. Carl Lundquist har tegnet samtlige stationer på strækningen, også i Helsinge, som blev revet ned for mange år siden.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?