17. oktober 2018
Finansminister Kristian Jensen (V) har lovet Gribskovs borgmester Kim Valentin (V), at staten deltager i kystsikring på Nordkysten. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
Finansminister Kristian Jensen (V) har lovet Gribskovs borgmester Kim Valentin (V), at staten deltager i kystsikring på Nordkysten. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Staten vil betale til kysten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Staten vil betale til kysten
Gribskov - 15. november 2017 kl. 04:00
Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi har et ejeransvar. Det, du byder dine lodsejere, kan du også byde staten som lodsejer.

Sådan lyder det fra finansminister Kristian Jensen (V) til Gribskov-borgmester Kim Valentin (V) på et vælgermøde i Venstre.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Og det er sød musik i Kim Valentins ører.

- Jeg er meget tilfreds med, at finansministeren siger, de vil investere i kystsikring i statens arealer. Det har vi håbet på at høre og arbejdet hårdt på, lige siden vi startede projektet Nordkystens Fremtid, siger Kim Valentin.

- Jeg er glad for, Kristian Jensen meldte så klart ud. Til de næste forhandlinger med miljøminister Esben Lunde Larsen vil jeg selvfølgelig huske på udtalelsen fra finansministeren - det er ham, der lægger pengene i miljøministeriet, siger borgmesteren.

Projekt Nordkystens Fremtid er de tre kommuner, Halsnæs, Gribskov og Helsingør, der arbejder for sikring af Nordkysten. Kommunerne har siden 2014 forsøgt at få staten til at anerkende sit ansvar som lodsejer, der skal betale til sikring af kysten. Det er ikke lykkedes før nu.

Naturstyrelsen, altså staten, har hidtil argumenteret, at den ikke vil være med til at beskytte natur mod natur, og at friluftslivet på statens arealer ikke forringes, hvis man undlader at kystsikre.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk