25. november 2017
Sparekassen Sjælland-Fyn vil åbne filial i Nordeas ejendom mi Helsinge. Foto:  Karl Erik Frederiksen
gallery icon

Se billedserie

Sparekassen Sjælland-Fyn vil åbne filial i Nordeas ejendom mi Helsinge. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sparekasse åbner op hvor de store lukker ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sparekasse åbner op hvor de store lukker ned
Gribskov - 11. maj 2017 kl. 12:13
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når de store banker indskrænker den lokale service bliver der behov for et nyt pengeinstitut, mener administrerende direktør Lars Petersson, Sparekassen Sjælland-Fyn, som gør klar til at åbne i Helsinge, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Pengeinstituttet forhandler i øjeblikket med Nordea om at køb af den store bankbygning, som har stået tom og ubenyttet på Banktorvet på Østergade i Helsinge, siden Nordea lukkede Helsingeafdelingen i oktober sidste år.

- Vi kan ikke sige nøjagtigt, hvornår vi åbner i Helsinge, men det bliver i andet halvår i år. Vi skal først have afsluttet forhandlingerne om overtagelsen af ejendommen, hvorefter den skal bygges om, ligesom vi skal have ansat personale, siger administrerende direktør Lars Petersson, Sparekassen Sjælland-Fyn.

Når sparekassen åbner i Helsinge, vil den i alt have 53 filialer. Afdelingen vil i begyndelsen blive betjent af seks medarbejde, som endnu ikke er ansat.

De seneste filialåbninger er sket i Frederikssund, og Hundested. Inden længe åbner endnu en filial i Helsingør og Frederiksværk. 16 filialer ligger på Fyn og syv i København.

Sparekassen kalder sig Danmarks ældste pengeinstitut. Den blev grundlagt i 1717 under navnet Holbæk Amts Sparekasse. i 2011 købte den Max Bank. I 2013 Sparekassen Faaborg/Sparekassen Fyn, og i december 2015 blev den børsnoteret.

- De store banker har valgt en forretningsmodel, hvor de lukker lokale filialer. Det er deres måde at betjene kunder på, eller deres problem. Vi har valgt at gå den modsatte vej. Vi åbner filialer der, hvor kunderne bor. Vi bliver nærmest bestormet af kunder de steder, hvor de store banker har lukket deres afdelinger, og hvor vi åbner. Det har vi senest set i Hundested. Folk har behov for at have en bank i nærheden af, hvor de bor. Det gælder både private og virksomheder. Så længe vi kan mærke den interesse vil vi drive lokale filialer, siger Lars Petersson til Frederiksborg Amts Avis.

- Nordeas ejendom i Helsinge er måske lidt for stor til vores behov. Derfor undersøger vi nu, om noget af den kan lejes ud til andre formål. I overvejelserne indgår udlejning af overetagen til kontorer eller en del af stueplanet til en butik, siger Lars Petersson videre.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk