26. maj 2020
blomsterkunstner Trine Norby (til venstre). Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen.
blomsterkunstner Trine Norby (til venstre). Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen.
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sognepræst får ny stilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sognepræst får ny stilling
Gribskov - 07. november 2019 kl. 02:56
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den ene af Helsinge Kirkes tre præster, Helena Hauge, har fået nyt job. Med virkning fra 1. januar skal hun være sognepræst i Davids Sogn på Østerbro i København. Helena Hauge har været præst i Helsinge siden 2003.

- Jeg er rigtig glad for at være præst i Helsinge. Jeg rejser kun fordi jeg trænger til nye udfordringer. Jeg synes, det kan være spændende at være præst et lille sogn i en stor by, hvor jeg bliver eneste præst i sognet, siger Helena Hauge.

Helena Hauge har i Helsinge stået bag flere nye initiativer, blandt familiegudstjenester med navne som Hellige Hotdogs og Spaghetti Gudstjenester, ligesom hun op mod jul har arrangeret krybbespil, hvor der har medvirket både æsler og kameler.

-Det samme kommer til at ske i år. Den 27. november klokken 17:30 har jeg sammen men kirkens minikonfirmander arrangeret krybbespil i kirken. Blandt de medvirkende er to kameler og to æsler leveret af Dronningmølle Kameludlejning. Måske møder de i år op med endnu flere dyr, mens minikonfirmanderne optræder i roller som Josef og Maria og de tre visemænd. Når spillet er slut, går minikonfimander og hele menageriet fra kirken til Banktorvet i Helsinge, hvor børnene skal læse juleevangeliet, fortæller Helena Hauge.

I december vil man også kunne se resultatet af et andet initiativ, som Helena Hauge står bag . samarbejde mellem kirken og blomsterkunstner Trine Norby. I hele december vil kirken være blomsterudsmykket i et omfang, som man aldrig tidligere har set i nogen kirke, siger Helena Hauge.

Hendes sidste ordinære gudstjeneste i Helsinge er den søndag 29. december, og søndag 5. januar har hun sin første gudstjeneste i Davidskirke, Koldinggade 11 på Østerbro.

»Efter 15 dejlige år i Helsinge er det tid til nye udfordringer. Jeg har sidste gudstjeneste d.29-12, håber der kommer nogen og krammer på mig...,« skriver hun på Facebook.

Når hun rejser fra Helsinge, udtræder hun samtidig af bestyrelsen for foreningen Helsinge Danmarks Bedste Børneby, som hun er medstifter af.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?