22. marts 2019
Børn på Vippe ligger lige ved rundkørslen og Gilleleje Station. Den flyttes nu til selve Kulturhavnsområdet. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
Børn på Vippe ligger lige ved rundkørslen og Gilleleje Station. Den flyttes nu til selve Kulturhavnsområdet. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skulpturbørn og føl flyttes til Kulturhavnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skulpturbørn og føl flyttes til Kulturhavnen
Gribskov - 26. september 2018 kl. 08:15
Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I efteråret 2015 gik Gilleleje borgere på barrikaderne for at bevare ankeret i rundkørslen ved Kulturhaven.

Nu skal endnu to skulpturer flyttes. Den ene er Fjordføl, som i dag står ved det gamle rådhus, Birkevang. Den anden, og mere markante skulptur, er »Børn på vippe«, som er placeret på Gilleleje Hovedgade ikke langt fra rundkørlsen og stationen og derved meget synlig. Børn på Vippe er lavet af Keld Moseholm Jørgensen, den er i bronze og opstillet i 1990. Fjordføl ved det gamle rådhus på Birkevangen er ligeledes i bronze, udført af Gudrun Lauesen og den har stået på sin nuværende placering siden 1987.

Udvalget for Kultur, Erhverv og Oplevelsesøkonomi har nikket ja til Kulturhavnens ønske om at flytte de to skulpturer ind på Kulturhavns arealet.

Flytningen kan nu ske under forudsætning af, at der skaffes fondsmidler til flytningen, at kommunen stadig ejer de to kunstværker, samt at Kulturhavnen tegner forsikring for dem.

Det har været administrationens vurdering - som er fulgt af politikerne - at en ny placering af de to skulpturer vil øge synligheden af dem.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede