29. september 2020
Helsinge Realskole har valgt at lave et tilbud til alle skolens mindste elever om pasning under lærerlockout'en. Det kan den blandt andet fordi skolen har 24 pædagoger ansat, der normalt er i klasserne i undervisningstiden.
Helsinge Realskole har valgt at lave et tilbud til alle skolens mindste elever om pasning under lærerlockout'en. Det kan den blandt andet fordi skolen har 24 pædagoger ansat, der normalt er i klasserne i undervisningstiden.
Foto: Mette Maj Brochorst
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skolepædagoger får enderne til at mødes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolepædagoger får enderne til at mødes
Opdateret 04. april 2013 kl. 13:22
Gribskov - 03. april 2013 kl. 09:53
Af Mette Maj Brochorst

Frisørleg, hygge og skovtur akkompagneres af bordtennisboldes gentagne hoppen og et brus af børnestemmer i Helsinge Realskoles SFO.

Skolefritidsordningen ånder alt andet end en normal formiddag, for børnene plejer at være bænket i klasserne på det her tidspunkt.

arrow Læs også: Det siger de om lockouten

Men på grund af lærerlockouten har skolen aflyst alle undervisningstimer, og i stedet har halvdelen af de cirka 400 indskolingselever tid til at lege sammen under pædagogernes og de lærere, der ikke er organiserede i en fagforenings opsyn.

Og det bliver ikke et problem at holde opsyn med indskolingens elever, mener leder af SFO'en Pernille Hossy. For Realskolen har i alt 24 skolepædagoger at trække på.

- Vi har haft pædagogerne med i skolen i ti timer i hver klasse i indskolingen siden i sommer, og det er med til at redde planlægningen, fortæller hun.

30 lærere ud af godt 50 stykker i alt er ramt af lockout, fortæller skoleleder Jeppe Møller Tobberup.

De sidste tyve er ikke organiserede. Alligevel har skolen valgt, at der ikke er nogen, der skal undervise i deres normale skema, mens lærerkollegaerne er smidt på skoleporten.

- Vi skal få det til at fungere nu, men vi skal også have en skole, der fungerer bagefter, siger skolelederen om deres løsning.

- Vi har valgt ikke at have undervisning, men at lave et tilbud for alle, siger Jeppe Møller Tobberup.

Han tilføjer, at det nok er de færreste forældre, der kan bruge to undervisningstimer midt på dagen til noget i forhold til deres arbejde.

Pædagog Mette Serup tænker også, at det ville være mere unfair, hvis det for eksempel kun var en ud af to 2. klasser, der måtte komme i skole, fordi deres lærere ikke var lockout'et af Kommunernes Landsforening.

- På den her måde får alle mulighed for at være her, siger hun.

arrow Bondo: Sympatikonflikt en mulighed
04. april 2013 kl. 08:41 Opdateret: kl. 13:30
arrow Lockouten rammer et lokalt løbsarrangement
04. april 2013 kl. 07:16 Opdateret: kl. 14:07
arrow Konfliktramte børn bliver passet i julestue
04. april 2013 kl. 06:00 Opdateret: kl. 14:08
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?