20. oktober 2018
Ramløse Skole har fået egen ledelse. Det er 44-årige Thomas Nørregaard, som nu skal lede skolen.
gallery icon

Se billedserie

Ramløse Skole har fået egen ledelse. Det er 44-årige Thomas Nørregaard, som nu skal lede skolen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleleder for Ramløse: Vi går imod trenden med en lokal skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleleder for Ramløse: Vi går imod trenden med en lokal skole
Gribskov - 10. november 2017 kl. 16:39
Af Jeppe Jul Garnak
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I et forsøg på at bremse en massiv elevflugt er Ramløse Skole i dette skoleår blevet helt sin egen - løsrevet fra Nordstjerneskolen, som skolen ellers var en afdeling af.

Det nye liv som selvstændig skole giver både store potentielle fordele og udfordringer. Det mener Thomas Nørregaard, som er skolens nye leder, som Frederiksborg Amts Avis har talt med.

- Det er spændende at få lov at lave lokale ledelse i en skole med et aktivt lokalmiljø, siger Thomas Nørregaard.

Mens det landet over er populært at etablere fælles ledelse og slå institutioner sammen, er Thomas Nørregaard inspireret af, at man gør det modsatte med Ramløse Skole.

- Det er interessant, at vi her går imod den store trend med at samle og skabe store organisationer, siger Thomas Nørregaard.

En af de første ændringer, som er sket på Ramløse Skole efter at skolen har fået egen leder, er at den såkaldt rullende skolestart er droppet. Det betyder, at alle elever i 0. klasse starter samtidig, i stedet for at starte løbende henover året. Den rullende skolestart var forældrene utilfredse med, og derfor spurgte Thomas Nørregaard kort efter sin tiltrædelse lærerne, hvad de mente.

- Lærerne var også mere fortalere for den »traditionelle« skolestart, hvor eleverne starter samtidig og fejrer starten sammen, siger Thomas Nørregaard.

Som lille lokalskole er en af de vigtigste opgaver, at skolen får et godt samarbejde med lokalsamfundet, mener Thomas Nørregaard. Og den opgave er han allerede i gang med.

- Vi har etableret et samarbejde med hallen, vi har fællessamlinger med børnehaven og vi har et spirende samarbejde med kulturhuset, siger skolelederen til Frederiksborg Amts Avis.

Selvom elevflugten er vendt efter sommerferien, så er der dog brug for, at flere vælger skolen til i fremtiden. I nogle af de større klasser er der en del elever, men i 0.-2. klasse er der ikke elever nok til at have én klasse på hvert trin, men det kan ændre sig, mener Thomas Nørregaard.

- Vi har en chance for at blive valgt, hvis vi viser, at skolen fungerer, siger han.

Det er dog ikke en opgave, som skolen kan løfte alene, mener han. Lokalsamfundet må også vælge skolen til og sætte deres børn i skolen, siger Thomas Nørregaard

- Både vi og lokalsamfundet er forpligtede, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk