21. oktober 2021
For 25 millioner kroner kan man blive ejer af Havregården, som rummer en lang række bygninger samt et stort udendørsareal. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

For 25 millioner kroner kan man blive ejer af Havregården, som rummer en lang række bygninger samt et stort udendørsareal. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skandaleramt kostskole sat til salg: Så meget koster den

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Skandaleramt kostskole sat til salg: Så meget koster den
Gribskov - 16. januar 2021 kl. 07:07
Af Claus Johansen

Mangler du plads? Så er den tidligere kostskole Havregården i Smidstrup måske noget for dig.

arrow Læs også: Lukkede efter skandale: Nu får kostskole nyt liv

Du får hele 2.822 etagemeter og seks bygninger, så er der plads til at boltre sig. Til gengæld skal du have en solid pengepung: Prisen er sat til 25 millioner kroner.

Den skandaleramte kostskole kom i søgelyset i efteråret, da det kom frem, at der havde været en lang række kritisable forhold på skolen. Seksuelle overgreb imellem eleverne, fysisk magtanvendelse og forsvundne data var nogle af de ting, der kom frem.

Den tilsynsførende myndighed, Socialtilsyn Hovedstaden, kom i flere omgange med skarp kritik af forholdene - også af forstanderen, politikeren Morten Ulrik Jørgensen, som tilsynet havde mistet al tillid til. Det samme havde skolens bestyrelse, som i oktober bortviste forstanderen.

Nogle uger senere måtte bestyrelsen så træffe den beslutning, at skolen skulle lukke. Balladen havde gjort det umuligt at lade skolen fortsætte, vurderede bestyrelsen. De sidste elever forlod kostskolen umiddelbart før jul, og nu er skolen så sat til salg hos en ejendomsmægler.

- Vi prøver at lave en så rolig afvikling som muligt. Vi er ved at skille os af med inventaret, for eksempel borde, stole og undervisningsmaterialer. Og så kommer salget af bygningerne, som naturligvis er skolens største værdi, siger Jonas Fedder Witt, som er skolens bestyrelsesformand.

Flere bygninger

Hele bygningskomplekset omfatter en hovedbygning, hvor der blandt andet er en stor kantine, et fuldt apteret industrikøkken, administrationslokaler samt en række undervisningslokaler. Under hovedbygningen er der fuld kælder med en lang række arkiv- og depotrum.

Sammenbygget med hovedbygningen er der en selvstændig bygning med pejsestue.

Der er flere selvstændige bygninger, som blandt andet rummer snedkerværksted, knallertværksted og materiellager.

Skolen rummer også fem boligklynger, hvor der er fire-seks elevværelser i forskellige størrelser. Hver klynge har et fællesareal med opholdsrum/stue, køkken og toiletter.

Stor idrætshal

Endelig er der en stor idrætshal på 450 kvadratmeter. Der er omklædningsfaciliteter, toiletter og et stort fitnesslokale.

Der er også plads til at få lidt motion udendørs. Der er omkring 16.000 kvadratmeter udendørsareal med blandt andet græs, boldbaner, legepladser og andre fritidsaktiviteter.

Med i handlen følger to selvstændige bygninger, som er indrettet til socialt boligtilbud og udlejet på en selvstændig lejekontrakt.

arrow 18 tidligere Havregårds- elever kræver erstatning
24. september 2021 kl. 22:11 Opdateret: kl. 22:11
arrow Havregården får nyt liv: Det skal der være nu
16. september 2021 kl. 20:50 Opdateret: kl. 15:39
arrow Efter skandalen på Havregården: Nu vil han lave sin egen lokalliste
10. september 2021 kl. 21:01 Opdateret: kl. 15:34
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?