25. november 2017
Britt Salver og Peter Borris nyder både sommer og vinter i deres fritidshus i Tisvilde. Foto: Allan Nørregaard.
gallery icon

Se billedserie

Britt Salver og Peter Borris nyder både sommer og vinter i deres fritidshus i Tisvilde. Foto: Allan Nørregaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Seniorer rykker i fritidshus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seniorer rykker i fritidshus
Gribskov - 20. maj 2017 kl. 04:00
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da Britt Salver og Peter Borris for syv år siden byggede et nyt sommerhus på en grund i Tisvilde, havde de troet, det udelukkende skulle bruges som fritidshus. Men parret, der nu er fyldt 70 begge to, blev så glade for huset og områdets natur og muligheder, at de ikke havde lyst til at vende tilbage til deres rækkehus i Odense. De søgte kommunen om lov til at bruge huset hele året rundt og fik grønt lys.

- Det er så dejligt heroppe. Jeg ville ikke hjem igen. Jeg syntes bedre og bedre om at være her, fortæller Britt Salver.

Og sådan er der tilsyneladende mange seniorer, der har det. Ifølge reglerne har pensionister lov til at bo i fritidshus hele året, når de har ejet det i otte år - og den mulighed blev benyttet i knap 16.000 sommerhuse i 2010, ifølge Danmarks Statistik, mens antallet af sommerhuse, der bruges som helårsbolig, nærmer sig 20.000 i 2017. En ny planlov, der træder i kraft fra juli, giver pensionister mulighed for at bo i deres sommerhus året rundt, allerede efter de har ejet huset i ét år. Men den ændring kan indtil videre ikke aflæses i antallet af sommerhushandler med seniorer, lyder det fra ejendomsmægler hos Danbolig i Tisvildeleje, Helsinge, Frederiksværk og Hundested, Anders Gerner Frost, der blandt andet peger på de høje kvadratmeterpriser som årsagen.

- Når priserne er så relativt høje, så tror jeg ikke, at rykket vil være så stort. Kvadratmeterprisen er væsentligt højere på et sommerhus end på et helårshus, siger han.

Nye tal fra boligsiden.dk fra sommerhuse solgt i april viser da også, at kvadratmeterpriserne på sommerhuse i både Helsingør, Gribskov og Halsnæs Kommuner er blandt landets dyreste.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk