20. oktober 2021
Billede
gallery icon

Se billedserie

Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se eller gense de skønne billeder: Lige pludselig kom den royale familie gående

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se eller gense de skønne billeder: Lige pludselig kom den royale familie gående
Gribskov - 14. februar 2018 kl. 10:19
Af Karl Erik Frederiksen

Artiklen er tilbage fra den 30. maj 2016, men i anledningen af prins Henriks død, kan du nu igen læse og se de fine billeder.

Langt ude i skovens dybe stille ro kan alle rygter om, at den tidligere prinsgemal og nu prins Henrik og dronning Margrethe skal skilles, manes til jorden.

Forlydenderne har været fremført i store dele af den kulørte presse, men intet tyder på, at de to personer ikke har lyst til at være sammen.

arrow Læs også: Træd fra båden ind i skoven og nyd livet

I det flotte solskin ankom hele den kongelige familie, der for tiden har hjemme på Fredensborg Slot:

Dronning Margrethe, prins Henrik, kronprins Frederik, kronprinsesse Mary samt deres fire børn, Christian på 11, Isabella på 9 og de fem år gamle tvillinger Josephine og Vincent - samt de to royale glathårede gravhunde Evita og Helike samt Mary og Frederiks border collie Ziggy til traktørstedet Fændrikshus i Gribskov i Esrum Sø Bådfarts ældste båd, 100-årige Viking, mens fire sikkerhedsvagter fulgte dem på afstand fra bådfartens anden færge Thor.

Netop i den weekend var der mange mennesker på traktørstedet, fordi det var her, at fortællergruppen Nordkystfortællerne afviklede minifestivalen Woodstories.

I alt 19 fortællere fra Danmark, Sverige og Færøerne samt de to spillemandsgrupper Nøddeknækkerne og Alsangstrioen medvirkede.

For både arrangører og publikum kom besøget som en overraskelse. Familien ankom, mens der var pause i festivalens program, men Nøddeknækkerne sprang straks op spillede en glad velkomstmelodi, da de så, hvem der lagde til ved broen.

Den royale familie tog plads i skyggen på terrassen, mens festivalens publikum sad og lå på plænen eller en trappe, der fungerede som tribune.

Kronprins Frederik og prins Henrik sad under det meste af besøget, så de også kunne høre historierne, der på det tidspunkt blev fortalt på plænen ned mod søen.

Ellers var det mest prins Christian, som på afstand lyttede til historierne.

Børnene gav sig dog også tid til at spille krocket sammen med kronprinsesse Mary - og at fiske sammen med kronprinsen.

Da de skulle tilbage til båden, gik prins Henrik og dronning Margrethe smilende og pludrende - og hånd i hånd - lykkelige over i al ubemærkethed at kunne tage på familietur til et traktørsted, som samtidig var hjemsted for en festival.

Festivalen blev åbnet lørdag af formanden for Gribskov Kommunes kultur- og fritidsudvalg Jørgen Simonsen - og den sluttede søndag ved 16-tiden.

arrow Billedserie: Prins Henrik åbnede bådfarten på Esrum sø
07. maj 2016 kl. 14:20 Opdateret: kl. 09:17
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?