22. oktober 2020
Foto: Karl Erik Frederiksen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Nedtælling til festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Nedtælling til festival
Gribskov - 17. juli 2019 kl. 13:28
Af Karl Erik Frederiksen

Onsdag middag er der travlhed på Strandparkeringen i Tisvildeleje, som fra torsdag morgen er lukket land for andre end gæster til musikfestivalen Musik i Lejet, som officielt åbner torsdag 14:00, men allerede dagen fra 16:00 til 22:00 før byder den på gratis jazzkoncert i samarbejde med Tisvilde jazzclub.

arrow Læs også: Festivalplads helt ryddet

Festivalen har åbent med musik torsdag, fredag og lørdag i tidsrummet 14:00-05:000.

Dagen før åbningen mangler adskillige boder at blive gjort færdige, og endnu mangler lastbilerne med varer til barer og salgsboder at ankomme. Kun nogle tankanlæg med fadøl fra Royal er ankommet, og flere er på vej.

I Tisvildelejes hovedstrøg Hovedgaden, der omdannes til gågade under festivalen, har restauranter og udskænkningssteder erobret halvdelen af kørebanen til udeservering. Siden mandag har der kun været adgang for biler med ærindekørsel, men fra onsdag spærres gaden helt. Bilister behøver ikke at fortvivle. Der kan parkeres andre steder i byen, for eksempel på fodboldbanerne ved Godhavn Station, hvorfra der kører shuttlebusser til og fra festivalpladsen.

Hele ugen har der været gjort klar til de mange festivalgæster, som har sikret sig et sted at overnatte i telt. De første ankom tirsdag til Ferie- og Udflugtscenteret Sankt Helene, hvor 700 skal overnatte i telt - og hvor den øvrige del af centeret melder alt udlejet af hytter, lejligheder og værelser. De første frivillige ankom mandag til lejren på idrætspladsen i Tisvilde Bygade, hvor der desuden skal overnatte i alt 1100 på festivalens specialtilbud »rolig camping«. Mere højlydt kan det foregå på teltpladsen ved Sankt Helene-centeret. Her blev der allerede tirsdag aften festet meget højlydt til omkring midnat, hvor det hele sluttede brat.

Torsdag eftermiddag begynder festivalens Team Renhold at tage de første runder gennem Hovedgaden og på lejrområderne for at ryddet op og fjerne affald.

Festivalen slutter sent lørdag nat eller tidlig søndag, hvor Team Renhold fra klokken 06:00 går i gang med at rydde pladsen og byen for affald. Efterhånden som boder, scener o.l. køres bort åbnes Strandparkeringen fra mandag morgen gradvist for parkering.

arrow Festival vil af med engangsplast
22. juli 2019 kl. 09:55 Opdateret: kl. 09:55
arrow - Folk passer på pladsen og på hinanden
21. juli 2019 kl. 13:35 Opdateret: kl. 13:35
arrow Festival: Politi udskrev masser af parkeringsbøder
21. juli 2019 kl. 10:06 Opdateret: kl. 10:06
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?