18. oktober 2019
Sonja Fladstrand (forrest) Diane Nielsen Smith og Peter Smith nød julemarkedet på Esrum Kloster. Foto: Allan Nørregaard.
gallery icon

Se billedserie

Sonja Fladstrand (forrest) Diane Nielsen Smith og Peter Smith nød julemarkedet på Esrum Kloster. Foto: Allan Nørregaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Jul på klosteret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Jul på klosteret
Gribskov - 30. november 2018 kl. 15:55
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da klokken er lidt over 12 fredag er der allerede fuld tryk på julemarkedet på Esrum Kloster og Møllegård. Folk valfarter fra parkeringspladsen og følger julelysene til klosteret og møllegården. Inde i varmen, i klosterets kælder nipper gæsterne til smagsprøver på ost, pølse og andre delikatesser, mens der også er trængsel omkring de søde varer, primært importeret fra Frankrig, på førstesalen.

- Vi har fødevarer fra klostre rundt om i Frankrig og Europa. Det har vi hentet hjem og fortæller historierne om det, fortæller Kristina Bille fra publikumsafdelingen på Esrum Kloster, mens hun viser rundt.

- Det er primært varer, man ikke kan få andre steder. Vi har fundet de bedste, og det har taget lang tid at planlægge og udvælge, siger Kristina Bille, der peger på, at planlægningen begynder et års tid før markedet finder sted.

Et julestjerneværksted står desuden klar til at tage i mod børn og barnlige sjæle. Og bevæger man sig over mod Møllegården er der mad og varme drikke, mens vandmøllen byder pår masser af varer fra forskellige stadholdere, der disker op med alt fra julekugler i glas, kaffestel i keramik, kranse i gran og julepynt i træ. Alt sammen i materialer, man benyttede sig af i middelalderen. Nisser er der ingen af.

- Vi har udvidet med stadeholdere i år, men der er stadig ingen nisser. Vi har dog skruet op for julen. Vi har ellers ikke tidligere gjort så meget i stadeholdere til julemarkedet, men i år har vi håndplukket nogle stykker. Interessen for at være med er nemlig vokset eksplosivt. Vi har også valgt at sprede det ud over et større område, så vi har plads til publikum, siger Kristina Bille.

15.000 interesserede
Interessen fra publikum ser da også på forhånd ud til at overgå alle forventninger. 15.000 har vist interesse for begivenheden på facebook.

- Det overgår alt. Folk ved, at det sker nu, og nogen har gået og glædet sig til det, siger publikumschef Helle Simonsen, der selv er trukket i forklæde og deler smagsprøver ud.

- Derfor har vi også udvidet med ekstra parkeringspladser og måske må vi stå og tælle, så vi ikke lukker for mange ind ad gangen, supplerer Kristina Bille og fortæller, at klosteret i alt har 20-25 mennesker på arbejde under markedet.

Sidste år gæstede 5.000 markedet, og det forventes, at 8.-9.000 vil lægge vejen forbi i løbet af weekenden. Markedet har åbent i dag lørdag og søndag fra 10.00-17.00.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede