13. august 2020
Foto: Lars Christiansen.
gallery icon

Se billedserie

Foto: Lars Christiansen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Fuldt hus til fællessang i Kulturhavnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Fuldt hus til fællessang i Kulturhavnen
Gribskov - 27. juli 2020 kl. 12:53
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mens coronapandemien gjorde, at man ikke kunne mødes og være mange sammen i foråret, blomstrede fællessangen op. Hver for sig sang danskerne for eksempel med om fredagen, når DR blændede op for »Fællessang hver for sig« med tv-vært Mads Steffensen ved roret og Philip Faber ved klaveret.

Lysten til at synge sammen er bestemt ikke aftaget, efter man igen må mødes. Det oplever arrangører fra Kulturhavn Gilleleje, som søndag for anden gang denne sommer arrangerede fællessang - sammen, under titlen » Du danske sommer, jeg elsker dig.« Repertoiret var sange fra Højskolesangbogen, særligt med vægt på sommersange. Fællessangen blev styret af Erik B. Trio og Erling Bevensee på Melodica samt forsanger Anne Jensen.

- I denne coronatid har fællessangen fået et stort løft, og det viser sig, at der er behov for at synge sammen. Så det er kommet mere op i tiden. Der er også mange unge mennesker, der kommer for at synge. Når der er krisetid, opstår der et behov for en følelse af fællesskab, fortæller PR-medarbejder fra Kulturhavn Gilleleje, Allan B. Galsgaard.

- Så vi havde den glæde, at første halvdel af vores fællessang blev hurtigt udsolgt, og det samme skete med anden halvdel. Vi har holdt to arrangementer i år, mod normalt ét, på grund af forsamlingsbegrænsningen på 100 personer. Så for at få styr på antallet af deltagere har vi kørt et system, hvor deltagerne skulle tilmelde sig via nemtilmeld.dk, ligesom når man reserverer billetter i biografen. Og der har vi givet 90 billetter til disposition, der hurtigt blev udsolgt. Så interessen er stor, fortæller Allan B. Galsgaard.

At fællessangen på Kulturhavnen efterhånden er en tradition og et kendt arrangement er også medvirkende til at trække folk til.

- Der er også allerede nu begyndt at komme forespørgsler til halvmaraton i sang, som vi holder i december, fortæller han.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?