19. oktober 2019
Skuespiller Jakob Fauerby er opvokset i Smidstrup Strand og nyder stor succes med gruppen Platt-form sammen Mille Lehfeldt og Laus Høybye. Foto: Elias von Staffeldt
gallery icon

Se billedserie

Skuespiller Jakob Fauerby er opvokset i Smidstrup Strand og nyder stor succes med gruppen Platt-form sammen Mille Lehfeldt og Laus Høybye. Foto: Elias von Staffeldt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Satirikeren Fauerby har mange talenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Satirikeren Fauerby har mange talenter
Gribskov - 09. august 2018 kl. 20:16
Af Elias von Staffeldt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

41-årige Jakob Fauerby, som er opvokset i Smidstrup Strand ved Gilleleje, har altid vidst, at han ville være skuespiller.

arrow Læs også: - Jeg føler mig meget hjemme her

I 2006 blev han uddannet fra Statens Teaterskole, hvor han gik på årgang med Mille Lehfeldt, som han med det samme blev gode venner med. Hun var barndomsvenner med Laus Høybye, der spillede Krumme, og ham var Jakob Fauerby i forvejen også gode venner med.

- Laus kom ind i Odense, og når der var fester for de tre skuespillerskoler, endte vi altid ovre i et hjørne, og der tænkte vi, at den kemi måtte vi gøre noget ved, husker Jakob Fauerby.

Det var sådan satiregruppen Platt-form opstod. Gruppen har høstet store roser og Reumert-nomineringer, og til november genopsætter de den seneste forestilling »En smule i overkanten« på Bellevue Teatret.

- Jeg elsker Platt-form, fordi vi selv bestemmer. Det er absolut kun en fordel, at vi er venner privat og holder af hinanden, fordi det også gør, at vi kan sige nogle ting på scenen, som ellers går langt over grænsen, fortæller Jakob Fauerby.

Et alsidigt talent
Udover film og teater arbejder Jakob Fauerby meget med dubbing og som stemmetræner. I år er han tillige debuteret som revy-instruktør, og den alsidighed passer ham godt.

- Det er et enormt privilegium og har også gjort, at jeg ikke er så sårbar i forhold til nogle af mine kollegaer, hvad angår job. Jeg er satiriker og skuespiller, men jeg er også god til at skrive og formidle idéer, siger Jakob Fauerby.

Jakob Fauerby er til dagligt gift med Anders, som er tilrettelægger, og parret bor på Amager i København.

Læs hele historien i Frederiksborg Amts Avis fredag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede