19. september 2021
Attendo har fået røde påbud for at sløse med medicinen. På billedet ses nogle lægeordinerede piller, som Attendo ikke sørgede for, at en borger fik spist. Foto: Margit Suhr.
Attendo har fået røde påbud for at sløse med medicinen. På billedet ses nogle lægeordinerede piller, som Attendo ikke sørgede for, at en borger fik spist. Foto: Margit Suhr.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sag om skandale-plejefirma trækkes i langdrag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sag om skandale-plejefirma trækkes i langdrag
Gribskov - 19. februar 2018 kl. 10:31
Af Karl Erik Frederiksen

Så længe drøftelserne om kvaliteten af plejeselskabet Attendos hjemmesygepleje i Gribskov Kommune vedrører kontraktforhold, vil drøftelserne foregå på lukkede møder.

arrow Læs også: Afgørelse: Plejefirma fejlede før 91-årig døde

Men samtlige Gribskovs 23 byrådsmedlemmer ønsker at tilbyde borgerne en bedre hjemmesygepleje, siger borgmester Anders Gerner Frost (NG) til Frederiksborg Amts Avis.

Udtalelsen bringes et halvt år efter, at den tidligere borgmester Kim Valentin (V) i Frederiksborg Amts Avis (22. juli 2017) kom med denne udtalelse:

»Hvis ikke plejefirmaet Attendo kan levere den vare, som firmaet har lovet, da det bød på opgaven, skal det slet ikke have lov til at operere i Gribskov Kommune«.

Kim Valentins udtalelse kom i kølvandet på et rødt påbud til plejeselskabet Attendo. Begrundelsen for det var, at dets hjemmesygepleje ikke levede op til forskrifterne.

Der blev sløset med medicinudleveringen, og medarbejdere, der blev sendt ud på sygeplejefaglige opgaver, havde ikke de nødvendige kompetencer, fremgik det af rapporterne.

Inden Kim Valentin skruede bissen på, havde Attendos ledelse erkendt, at selskabet havde begået en fejl, som var skyld i, at en 91-årig kvinde døde.

I Frederiksborg Amts Avis blev der ligeledes bragt kritik fra datteren til en 94-årig nu afdød mand over den mangelfulde pleje og over de mange forskellige ansatte fra Attendo, som hendes far fik besøg af.

Tre måneder efter fik Attendos hjemmesygepleje endnu et rødt kort fra det tilsynsfirma, som Gribskov Kommune har hyret til at følge kvalitetsniveauet i hjemmeplejen.

Igen var begrundelsen sløseri med medicinhåndteringen - samt, at de medarbejdere, der udførte sygeplejefaglige opgaver ikke sjældent var vikarer uden sygeplejefaglig kompetence.

Nu er det et nyt byråd med en Anders Gerner Frost (NG), der har overtaget ansvaret og drøftelserne om, hvad der bør ske.

- Anders Gerner Frost, hvornår sker der noget i denne sag?

- Det gør der forhåbentligt meget snart. Vi er 23 medlemmer af byrådet, og jeg er sikker på, at vi alle er grundigt trætte af denne sag, og at vi alle ønsker en bedre sygepleje end den, vi har i dag. Det er også rigtigt, at forvaltningen fører drøftelser med Attendo - og arbejder med at finde ud af, hvad vi kan gøre.

- Det er jo først og fremmest hjemmesygeplejen, der er noget galt med. Når vi ser på borgernes og de pårørende tilfredshed med den almindelige klassiske hjemmehjælp, hvor der ikke indgår sygepleje, er der generel meget stor tilfredshed. Det ved vi fra brugerundersøgelserne. Det er også det, som vi på anden måde hører fra borgerne. Derfor er vores første opgave at sikre borgerne en ordentlig hjemmesygepleje.

- Vi kan måske nok frigøre os fra kontrakten om, at Attendo skal levere hjemmesygepleje, men vi finder ikke et alternativ bare ved at knipse med fingrene. Det er noget af det, der indgår i de interne drøftelser og overvejelser, siger Anders Gerener Frost.

- Det er en meget kompliceret sag, og der er sat mange ting i gang, mens Kim Valentin var borgmester. Jeg vil nødig komme til at sige noget, der kan få indflydelse på drøftelser, der foregår i øjeblikket, men der var gode grunde til at sagen ikke kunne være bragt ud af verden i foregående byrådsperiode, siger Anders Gerner Frost til Frederiksborg Amts Avis, hvor der kan læses mere om sagen.

arrow Ældreråd har peget på fejl i ældrepleje i halvandet år
19. juli 2017 kl. 03:10 Opdateret: kl. 15:48
arrow Attendo får nyt påbud: Kan miste sygeplejen
14. oktober 2017 kl. 01:01 Opdateret: kl. 01:01
Synes du, at kommunen er der for dig?